Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Földgázt szállít Ukrajnának a Shell

A Reuters információi szerint Szlovákián keresztül 1000 köbméterenként 253 dolláros áron érkezik földgáz az országba.
A Royal Dutch Shell olaj- és gázipari konszern megkezdte a földgázszállításokat Ukrajnába, és ebben a hónapban 120-130 millió köbméter leszállítását tervezi - idézi a Reuters hírügynökség a Liga ukrán hírügynökség egy kormányzati forrásra hivatkozó beszámolóját.

A hírügynökség szerint Szlovákián keresztül 1000 köbméterenként 253 dolláros áron érkezik földgáz az országba. A jelentés nem nevezte meg a szállítások forrását.

A Reuters hírügynökség nem tudta elérni az ukrán energiaügyi minisztériumot közelebbi információkért. Arszenyij Jacenyuk miniszterelnök viszont a kormány szerdai ülésén az Ukrajnába földgázt szállító vállalatok egyikeként a Shellt nevezte meg.

Ukrajna 2013-ban kezdte meg a földgáz importját az Európai Unióból az orosz földgázszállításoktól való függésének enyhítésére. Tavaly összesen ötmilliárd köbméter földgázt importált Ukrajna különböző uniós tagországokból, mintegy 26 százalékét teljes behozatalának. Az ország tavaly 42,5 milliárd köbméter földgázt használt fel, 20 milliárd köbmétert saját termelésből, a többit importból fedezte.

A norvég Statoil után a Shell a második nagy nemzetközi olajipari konszern, amely földgázt szállít Ukrajnába. A Statoil tavaly kötött szerződést a Naftohaz ukrán állami olajipari vállalattal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ferenc pápa elítélte a gender-elméletet

A nemek közötti különbségek elhalványítása nem megoldást, hanem problémát jelent - jelentette ki a… Tovább olvasom