Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 12°C | 17°C Még több cikk.

Fosztogatásba torkollt egy virrasztás

A virrasztás után néhányan a tömegből kirakatokat törtek be és kifosztottak több boltot, és sorra beverték az autók ablakait.
Fosztogatásba torkollt vasárnap éjjel az Egyesült Államokban egy halottvirrasztás.

A gyertyafényes megemlékezés St. Louis-ban volt a város egyik zömmel feketék lakta peremkerületében. A több ezer gyászoló arra a 18 éves, fegyvertelen fekete fiatalra emlékezett, akit előző este - dulakodás közben - több lövéssel halálosan megsebesített egy rendőr.

A virrasztás után néhányan a tömegből kirakatokat törtek be és kifosztottak több boltot, és sorra beverték az autók ablakait. Ami a zsákmányt illeti, szemtanúk elmondása szerint italon, élelmiszereken kívül még vécépapírkötegeket is cipeltek magukkal a fosztogatók.

A rendőrség ott volt a helyszínen, de nem lépett fel a zavargókkal szemben. Az AP amerikai hírügynökség jelentése szerint a járőrautókban ülve tűrték, hogy a zavargók a kocsik tetején ugráljanak és gyalázzák őket .

Személyi sérülésekről nincs hír, az anyagi kár viszont jelentős.
Ami a szombati halálesetet illeti, a nyomozás még csak a kezdeti szakaszban van. A dulakodásról nincs perdöntően használható térkamera-felvétel. A nyomozás során egyebek között elemzik a rendőr és a lelőtt férfi vérének összetételét is, és a vizsgálat eredménye csak hetek múlva várható. A rendőrt kényszerszabadságolták, bőrszínét nem közölték.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ebola-fertőzés gyanújával kezelnek egy németet Ruandában

Az Ebola-járványban már csaknem ezer ember halt meg Nyugat-Afrikában, és egyelőre nem tudják feltartóztatni a terjedését. Tovább olvasom