Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Gáza: 17 nap alatt több mint 900 halálos áldozat

Palesztina - A Gázai övezet, pontosabban a Hamász szélsőséges palesztin szervezet ellen indított izraeli háború 17. napján a palesztin halálos áldozatok száma meghaladta a 900-at, a sebesülteké pedig csaknem elérte a 4 ezret.
Ezt Gázaváros mentőszolgálatának vezetője jelentette ki hétfőn. Palesztin kórházi források szerint a halottak száma 905, közülük legkevesebb 277 gyermek. A sebesültek száma 3950 körül van, mondta Muavija Hasszanein.

Irán büntet mindenkit, aki Izraellel kereskedik

Az iráni kormány elfogadta azt a törvényt, amely bünteti mindazokat a külföldi vállalatokat, amelyek üzletet kötnek Izraellel, írja hétfői számában a teheráni kormány lapja. A közelebbről meg nem nevezett szankciók azokat a multinacionális cégeket sújtják majd, amelyeknek van iráni érdekeltségük és amelyek "beruháznak az elfoglalt területeken vagy más módon segítik a cionista rezsimet".

17 nap alatt több mint 900 halálos áldozata és 4000 sebesültje van az izraeli támadásoknak. Fotó: daylife.com
17 nap alatt több mint 900 halálos áldozata és 4000 sebesültje
van az izraeli támadásoknak. Fotó: daylife.com

Mahmud Ahmadinedzsád, iráni államfő vasárnap szólította fel az összes muzulmán országot, hogy "egyesítsék erőiket" a Gázában "népirtást végrehajtó" Izrael ellen. Az iráni kormány által elfogadott szankcionálási törvényt most a teheráni parlament elé bocsátják, amely várhatóan nagy többséggel jóváhagyja majd azt.

Már csak tucatnyi légicsapás az éjjel

Az izraeli légierő 12 célpontot támadott hétfőre virradó éjjel a Gáza övezetben. A Hamász radikális palesztin szervezet ellen december 27-én indított háborújában Izrael ezen az éjjelen hajtotta végre a legkevesebb bevetést.

Az izraeli hadsereg szóvivője azt mondta, hogy a légitámadások célpontjai csempészalagutak voltak, valamint olyan Hamász-harcosok házai, amelyekben rakéta-összeszerelő műhelyeket alakítottak ki. Hozzátette, hogy a földi egységek is harcba keveredtek néhány palesztin fegyveres csoporttal.

A hadművelet kezdete óta Izrael minden éjjel legkevesebb 30 bevetésben bombázott célpontokat Gázában; az egyedüli kivétel eddig a január 1-re virradó éjszaka volt, 20 bevetéssel.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. SP 2009. január 13. 18:26
  „17. hozzászólás aranka2 2009.01.12. 14:43
  ((következtetést, hogy én örülök a palesztin gyerekek halálának?))
  Hogyan működik a foszforbomba?
  Igaz hogy humánus?
  Csak a terroristákra veszélyes?”
 • 26. vezír 2009. január 13. 10:24
  „25-ös tudatlan majom!te biztosan nem vagy agymosott mert agyad sincsen!sötét vagy mint a bogrács alja legalább a butaságaidat ne hangoztasd!egyébbként te nem a mi országunkban élsz?mert ha ennyire nem tetszik menj haza az összes csőcselékkel együtt akik már így is félig elfoglalták ezt a gyönyörű országot.az a baj,hogy az ilyen mocskokat megtűrjük a hazánkban mint a te fajtád!ha a magyar neked primitív ember akkor menj haza innen te élősködő tetű”
 • 25. Mitesco 2009. január 13. 09:33
  „Sotet agyu marha senki sem akarja elfoglalni az orszagotokat mert nem is lenne mit elfoglalni.

  A magyarok lennenek a legboldogabbak ha valaki elfoglalna az orszagot abban a remenyben hogy hatha jobb lesz.
  A magyarok nem kepesek maguk megelni ezert is volt kar demokraciat csinalni egy kommunista orszagban ahol az emberek birkak es csak bologatni tudnak.

  Lett demokracia es igy mindenkit szabadon lehet utalni a sok agymosott primitiv magyarnak.”
 • 24. vezír 2009. január 13. 05:46
  „majd amikor"elfoglalják" az országunkat a zsidók kíváncsi leszek azoknak a képére akik annyira védik őket.mit műveltek már eddig is? ti nem itt éltek? vagy csak kényelmesebb a struccpolitika?”
 • 23. abrakapokusz 2009. január 12. 22:33
  „Milyen országban élünk? Hol nevelkedett ennyi heves lelkületű , agynélküli bunkó?”
 • 22. jq 2009. január 12. 16:03
  „Szerintem a terroristák nem sokra mennek a pelenkával, és a gyerektápszerrel, de ha sajnálod tőlük, akkor ne adj rá pénzt :)”
 • 21. Mike3 2009. január 12. 16:02
  „várom már, hogy beszálljanak az oroszok! de jó is lenne! Szuholyok és Tupoljevek a légtérben, tunguzka m1-ek a földön T90-ekkel vállvetve! Lángoló Merkavák, Siratófalra zuhant F16-osok... a lerombolt izraeli városok síkjából csak a mecsetek törnek az ég felé!
  Plutóniumot a Cár bombába!!!”
 • 20. korcsmaaros 2009. január 12. 15:51
  „jq!A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet itthon is találna munkát,de hát mennyivel jobb a világot járni mások pénzén! Terroristákat meg egyébként sem támogatok! Aki más véleményen van az menjen oda , kérjen tőlük fegyvert és támogassa őket!”
 • 19. heritage 2009. január 12. 14:58
  „de flexsnake te nem egyoldalról szemléled?”
 • 18. flexsnake 2009. január 12. 14:52
  „Van az a mondás hogy kölcsön kenyér visszajár.Kölcsönrakéta után meg ez jön.Palesztina rendesen dezinformál az ő meglátásuk szerint az ország lakosságának fele gyerek. Tulajdonképpen már annyi gyerek halt meg a híradásaikban hogy mostmár külföldről kellene behozni hogy ne fogyjanak ki belőle.A gyerek mindig jó reklámfogás volt.Gondolom az állig bombába öltöztetett öngyilkos gyerekeket is megsiratják majd.

  10. hozzászólás batray 2009.01.12. 13:39

  aranka2 + tomjank1,wazze remélem,h van gyereketek ugyanígy jár,mint ahogy ti most örvendeztek a sok száz ártatlan palesztin gyerek halálán wazze Kull kalb bídzsí jómó!


  ÉS te hol voltál mikor izraelt lőtték?Elég egyoldalúan szemléled a dolgokat.Ok és okozat.Előbb volt az ok, időt is kaptak hogy rendberakják a dolgaikat a civileket pedig tájékoztatták a támadásokról.Ennek ellenére a hamasz fegyveresei még mindig élő fallal védik magukat.Közintézményekből gerillaharcal lőnek a katonákra.Ezekután nem kell csodálkozni ha sok a civil áldozat.Szó szerint ál(!)dozat.A nagy fekete dobozra rá is irhatnák hogy made in china az sem lenne furcsa.”
 • 17. aranka2 2009. január 12. 14:43
  „Batray, a képen látható, felnőtt méretű koporsón van egy felirat, amit voltam bátor kigúnyolni, mert eszméletlen nagy marhaság. Valszeg értelmezési gondjaid vannak. A killed by Mubarak azt jelenti, hogy Mubarak, egyiptomi elnök ölte meg azt a szerencsétlent, aki ott fekszik. Hogy a csudába tudtad ebből levonni azt a következtetést, hogy én örülök a palesztin gyerekek halálának?”
 • 16. heritage 2009. január 12. 14:41
  „bocsánat akkor a vádaskodásért, de nem hallottam róla...”
 • 15. jq 2009. január 12. 14:40
  „Idézet a honlapjukról:

  "A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet közel 5 millió forint értékű humanitárius segély eljuttatását készíti elő a Gázai övezetben található Khanyunes település nélkülöző családjai számára.
  Az Ökumenikus Segélyszervezet a főként gyermekeknek szánt élelmiszerből és gyerekpelenkákból álló segélyárú beszerzését Egyiptomban készíti elő és onnan igyekszik bejuttatni a Gázai övezetbe. Mint ismeretes a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet az elmúlt 4 év során több humanitárius és fejlesztési programot hajtott végre a térségben. "”
 • 14. heritage 2009. január 12. 14:40
  „Lovas István újságíró a Magyar Nemzetben megjelenő külföldi lapszemléjében megdöbbentő beszámolót közölt a Jerusalem Post egyik írása alapján. Mordeháj Elijahu volt izraeli főrabbi Ehud Olmert izraeli miniszterelnöknek írt levelet, amelyben Elijahu azt a döntését közölte, hogy ,,semmiféle erkölcsi akadálya nincs polgárok válogatás nélküli megölésének" Izrael gázai akciója során.

  A levelet az ország összes zsinagógájába eljuttatták és az ószövetségi idézetekkel támasztja alá a rabbi döntését. ,,A zsidó háborús etika szerint az egész város kollektíven felelős az egyének erkölcstelen magatartásáért. Gázában az egész lakosság felelős, mivel nem tesznek semmit, hogy a Kasszam rakéták kilövését megakadályozzák."

  A rabbi fia a lapnak nyilatkozva kijelentette, hogy apja azt tartaná kívánatosnak, hogy az izraeli katonák helyszíni benyomulása helyett szőnyegbombázással támadják a rakétakilövő helyeket függetlenül attól, hogy az hány palesztin életébe kerül. ,,Ha nem állnak meg, miután százat megölünk, akkor ezret kell megölni. És ha nem állnak meg ezer után, akkor tízezret. Ha még mindig nem állnak meg, akkor százezret, sőt egymilliót." Elijahu fia ezután a Zsoltárokból idézte azt, hogy ,,üldözni fogom ellenségeimet és... addig nem hagyok fel vele, ameddig nem el nem tüntetem őket a föld színéről."”
 • 13. jq 2009. január 12. 14:36
  „A humanitáriusok közül pl a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet indított segélyakciót:

  "A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet az összefogás és segítségnyújtás jegyében számlaszámán pénzadományokat fogad a Gázai övezetben lakók megsegítésére!
  Adomány számlaszám: 11705008-20464565
  ´Gázai övezet 2009´ megjelöléssel a közleményrovatban"

  Lehet csatlakozni!”
 • 12. heritage 2009. január 12. 14:27
  „hát gyerekek izrael létrehozta a palesztinok auschwizét a saját hazájukban... ilyenkor hol vannak a jogvédelmi szervezetek? a humanitárusok? a aliberálisok? na meg Magyarország? amikor Oroszország és Grúzia között volt konfliktus, akkor pár óra alatt a pártok nemtetszésüket fejtették ki! most? cask a jobbik tudott felszólalni és a munkáspárt? csak aszélsőségek? ... érdekes és egyben szomorú is!”
 • 11. 751510 2009. január 12. 13:44
  „aranka2 és társai

  Reflexből véditek a zsidókat, félvén az antiszemitizmus vádjától. Szartok bele a palesztin életekbe, ez nem fajgyűlölet? Ha ezt helyeslitek, akkor tessék beállni a sorba, és ölni a palesztin családokat!”
 • 10. batray 2009. január 12. 13:39
  „aranka2 + tomjank1,wazze remélem,h van gyereketek ugyanígy jár,mint ahogy ti most örvendeztek a sok száz ártatlan palesztin gyerek halálán wazze Kull kalb bídzsí jómó!”
 • 9. batray 2009. január 12. 13:33
  „wazze ne vitatkozz antiszemitákkal,l nekik ez a normális dolog,h védtelen nőket,gyereket mészárolnak le wazze már az egész világ elítéli izarelt,de ezeknek ez sem számít wazze csak fújják a magukét wazze adja az Isten,h egyszer azok is így járjanak,akik támogatják most ezt a népirtást wazze Kull kalb bídzsí jómó! (Minden kutyának eljön a napja!)”
 • 8. harcitomi 2009. január 12. 13:17
  „Koncentrációs táborban tartott gyerekekre, asszonyokra rakétatámadásokat vezényelni, ez ám a férfias munka! Elrabolni, megszállni idegen területeket, mindenfajta nemzetközi felhatalmazás nélkül, majd a lakosságot ketrecek között állatsorban tartani.
  Hát ahogy elnézem, idén is lesz pár antiszemitizmus elleni konferencia, néhány ilyen tárgyban kiadott tanulmány. Tövig kell nyomni a gázt a PR hengerben, hogy ezt a szennyet valahogy kimagyarázzák!
  Természetesen rakétákkal sem helyes lőni zsidó polgári lakosokra, de csak a hülye nem látja milyen aránytalan az ellencsapás. 6 év alatt 8 embert öltek meg a Hamasz rakétái. Míg az izraeli hadsereg csak gyerekből a többszörösét mészárolta le 2 hét alatt! A napjainkban bombázott területekről nem engedik ki a nőket, gyerekeket. Ne magyarázzuk már, hogy ez milyen kurvára helyes!”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megöltek egy német turistát egy thaiföldi tengerparton

Thaiföld - A thai rendőrség hétfőn őrizetbe vett egy helybéli férfit, akit egy német turistanő… Tovább olvasom