Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

Gingrich visszautasította, hogy házasságtörését a Clintonéval hasonlítsák össze

Newt Gingrich republikánus elnökjelölt-aspiráns szerdán visszautasította azt a párhuzamot, amelyet a floridai Univision televízió vont közte és a 90-es években ugyancsak házasságon kívüli viszonyt folytató Bill Clinton amerikai elnök között.

Newt Gingrich szerdán kijelentette, hogy nincs semmi hasonlóság az általa és a Clinton által folytatott affér között. Gingrich egyébként képviselőházi elnökként mindent megtett Clinton - lemondatással fenyegető - közjogi felelősségre vonásáért.

Gingrich szerdán felháborodottan reagált az Univision spanyol nyelvű csatorna felvetésére, miszerint "ugyanabban az időben pontosan ugyanazt csinálta", mint Clinton. Az elnökjelölt-aspiráns többször is megismételte, hogy a két eset merőben eltér egymástól.

"Én nem hazudtam eskü alatt. Nem követtem el bűncselekményt" - hangsúlyozta New Gingrich, rámutatva, hogy a válása során az igazat mondta, nem úgy, mint Clinton, amikor Monica Lewinskiről kérdezték.

A műsorvezető, Jorge Ramos azonban nem tért el a témától, amire Gigrich ingerülten így reagált: "Itt hiányzik egy mentális szinapszis".

"Ez nem igaz!" - jelentette ki Gingrich, amikor Ramos felidézte neki második exfeleségének, Marianne-nak azt az állítását, hogy a volt házelnök nyitott kapcsolatot akart tőle, hogy így zavartalanul folytathassa a viszonyát az akkori szeretőjével és mostani hitvesével, Callistával.

Bill Clinton két évtizeddel ezelőtt Monica Lewinski fehér házi gyakornokkal, Gingrich pedig Callista Bisek kongresszusi asszisztenssel folytatott viszonyt. A volt házelnök második exfelsége múlt csütörtökön az ABC televíziónak nyilatkozva tárta a közvélemény elé a Gingrich-csel való házasságának addig csak a bulvársajtóból ismert részleteit.

Meglepő módon azonban a fősodorbeli médiában való lelepleződése nem akadályozta meg Gingrichet abban, hogy szombaton megnyerje a republikánus előválasztást a mélyen vallásos és konzervatív Dél-Karolinában. Elemzők szerint ebben a politikusnak az a bravúrja is közrejátszott, hogy amikor az elnökjelölt-aspiránsok vitájának múlt hét csütörtöki felvezetőjében John King, a CNN műsorvezetője rákérdezett a frissen kipattant botrányra, Gingrich ezt azonnal támadásként interpretálta és visszakézből ellenoffenzívába lendült az "elitmédia" manipulációi ellen.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyiptom: százezrek ünnepeltek a felkelés évfordulóján

Hoszni Mubarak elnök uralmát megdöntő felkelés kezdetének első évfordulójáról emlékezett meg több… Tovább olvasom