Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Görög válság - IMF: a segély kihúzza a csávából Görögországot

Washington - A Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerint a 140 milliárd dolláros IMF-EU-mentőcsomag elegendő nagyságú Görögország megsegítésére.
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerint a 140 milliárd dolláros IMF-EU-mentőcsomag elegendő nagyságú Görögország megsegítésére, túlzóak azok a piaci félelmek, hogy a csomag nem fog működni. Caroline Atkinson, a washingtoni székhelyű pénzintézet szóvivője közölte: nem számolnak azzal, hogy Görögország fizetésképtelenné válhat, és a segélyprogram kibővítése sincs napirenden. "A csomag meggyőződésünk szerint elegendő" arra, hogy Görögország kimásszon az adósságválságból - mondta. Kifejtette, hogy a három éves program "front töltésű", vagyis az elején folyósítanak nagyobb összeget, és a görög kormánynak akkor kell meghoznia a szükséges intézkedéseket. "Már többször elmondtuk, hogy a fizetésképtelenség lehetőségéről nem beszéltünk és nem beszélünk (...) a piac túlreagálásáról lehet szó" - mondta a szóvivő riportereknek. Atkinson azt a feltételezést is elhárította, hogy

http://negymadar.blog.hu/2008/10/28/asszem_ide_valahova_kell
Németh György (négymadár) karikatúrája még 2008-ból, amikor az IMF Magyarországot húzta ki a csávából. Innen.

Görögország problémái átterjedhetnek az euróövezet más országaira, ahol szerinte más a gazdasági helyzet. Az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap vasárnap állapodott meg a görög kormánnyal egy három évre szóló 140 milliárd dolláros segélycsomagról, ebből 40 milliárdot biztosít az IMF.

Olvasóink írták

  • 2. igazságkereső 2010. május 07. 16:21
    „Jó lenne az is, ha Magyarország tönkretételét végre be is fejeznék! Szinte egészen biztos, hogy virtuális dologról van szó,hiszen kérdezem én,hogy mi köze Magyarországnak a görög válsághoz,hiszen még csak közös fizetőeszközünk sincs velük,nálunk még forinttal fizetünk! Bizony jó lett volna, ha Oszkó Péter pénzügyminiszter úr a spekulánsokat idejében visszaverte volna, hiszen 2008 szeptemberében is virtuális támadás történt,vagyis kitalált válságról van szó! Legyen most már elég a társadalom hülyítéséből és az emberek teljes és szándékos elszegényítéséből! Ugyan magyarázza már meg valaki, hogy a kormány által sokszor emlegetett válság közepette miként tudott több milliárd forinttal növekedni a vagyona néhány magyar,már amúgy is milliárdos embernek? Mutatta a TV, adjon már magyarázatot valaki a kérdésemre, köszönöm!!”
  • 1. Mathiasking 2010. május 07. 07:55
    „Gőzerővel folyik a világ újragyarmatosítása, amit most globalizációnak neveznek sikkesen. A háború sok mindent megoldana. De! Kinek van rá szüksége, ha megy más módszerekkel is. :-))))”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Operasztrájk Olaszországban

Egymás után törlik el előadásaikat az olaszországi operaházak a dolgozók sztrájkja miatt. A… Tovább olvasom