Délmagyar logó

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 5°C | 10°C Még több cikk.

Görögország megkapta a mentőcsomag-részletet

Görögország megkapta a régóta várt 34,3 milliárd dolláros mentőcsomag egy részét hétfőn, a fennmaradó hányadot szerdán utalják át Athénnak.
Csütörtökön az eurózóna pénzügyminisztereinek rendkívüli tanácskozásán született döntés arról, hogy Görögország összesen 52,5 milliárd eurót kaphat a neki szánt mentőcsomag részeként 2013 márciusának végéig.

A szerdáig folyósítandó 34,3 milliárd euróból 16 milliárd euró a görög bankszektor átalakítását és feltőkésítését szolgálja, 7 milliárd a költségvetés finanszírozását teszi lehetővé, 11,3 milliárd euró pedig annak az államadósság-visszavásárlási akciónak a költségeit hivatott fedezni, amelyet a múlt héten zárt le Görögország.

A januártól márciusig folyósítandó összegnek csaknem a felét a bankok feltőkésítésére és a pénzügyi szektor átalakítására szánják, a többit pedig havi részletekben folyósítják, bizonyos vállalt kötelezettségek teljesülése esetén a költségvetés finanszírozhatóságának fenntartása érdekében.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Temetések Newtownban - Obama a lőfegyvertartás reformjáról beszél

Hétfőn temetik a newtowni iskolai ámokfutás első áldozatait. Barack Obama amerikai elnök megígérte, mindent megtesz azért, hogy a jövőben ne fordulhassanak elő hasonló tragédiák. Tovább olvasom