Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Greenpeace: a kábítószerfogás csupán koholmány

˝Feltételezzük, hogy az orosz hatóságoknak az a célja, hogy elterelje a figyelmet az őrizetbe vett emberek elhúzódó bebörtönzése miatt kialakult világméretű felháborodásról˝ - áll a közleményben.
˝A Greenpeace International minden olyan állítást visszautasít, amely azt feltételezi, hogy azokon az orvosi ellátmányokon kívül, amelyeket a tengeri törvények alapján kötelező tartani a hajókon, egyéb szereket is találtak az Arctic Sunrise fedélzetén. Bármiféle olyan kijelentés, hogy illegális kábítószerek voltak a hajón, egyszerű rágalmazás és koholmány.

Az Arctic Sunrise hajó szuverén holland terület, nemzetközi vizeken foglalták el, ezáltal a holland törvények vonatkoznak rá. Ezek alapján törvénytelen egy holland lobogó alatt közlekedő hajóval a megfelelő orvosi ellátmány nélkül utazni. Mielőtt a hajó az Északi-sarkvidék oroszországi részébe indult volna Norvégiából, a norvég hatóságok az ilyenkor szokásos eljárás szerint drogkereső kutyákkal vizsgálták át azt.

A norvég törvények a világon az egyik legszigorúbbak, a norvég hatóságok mégsem találtak semmi illegálisat a hajón, mivel semmi törvénybe ütköző nem is volt rajta. Az orosz hatóságok hetekkel ezelőtt kutatták át először a hajót, minden részét alaposan átvizsgálták. Emiatt feltételezzük, hogy az orosz hatóságok mai rágalmazásának az a célja, hogy elterelje a figyelmet az őrizetbe vett emberek elhúzódó bebörtönzése miatt kialakult, egyre növekvő, világméretű felháborodásról.˝ - áll a Greenpeace Magyarországi Egyesületének közleményében.

>> Korábban írtuk: Kábítószert találtak a Greenpeace lefoglalt hajóján 

Olvasóink írták

  • 1. pachakuti 2013. október 09. 21:15
    „A bíróságot kell meggyőzni, nem a "közvéleményt".”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kábítószert találtak Greenpeace lefoglalt hajóján

Kábítószert és gyanús berendezéseket találtak a Greenpeace jégtörőjén, amellyel a nemzetközi környezetvédő szervezet aktivistái az északi sarkvidéki orosz olajkitermelés ellen tiltakoztak. Tovább olvasom