Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Gyalog kelt át a Csalagúton egy menekült, a végén elkapták

A férfi - kijátszva a francia hatóságokat - hétfőn vágott neki a csaknem 50 kilométeres útnak. 160-nal száguldottak el mellette a vonatok.
Gyalog kelt át a Csatorna-alagúton Nagy-Britanniába egy menekült, akit röviddel célba érkezése előtt elfogtak a brit rendőrök.

A szigetországot és Franciaországot összekötő alagutat üzemeltető Eurotunnel csütörtökön erősítette meg az erről szóló híreket. A férfi hétfőn indult, kijátszotta a francia hatóságokat, majd nekivágott a csaknem ötven kilométeres útnak. A menekült rendkívüli veszélynek volt kitéve, az alagútban ugyanis 140-160 kilométeres sebességgel száguldanak a vonatok a társaság egyik szóvivője szerint.

Nagy-Britanniában ráadásul így már nem is folyamodhat menekültstátusért, mert illegális úton próbált meg bejutni.

A Csatorna-alagút francia oldalán, Calais-ban mintegy háromezer menekült vár a kedvező alkalomra, hogy vonatokra vagy kamionokra felkapaszkodva átjusson a brit oldalra. Az, hogy valaki gyalog vagy futva vág neki az útnak, rendkívül ritka - közölte az Eurotunnel. Néhány éve viszont egy egész csoportot tartóztattak fel.

A Calais-nál kialakult helyzet miatt mind a brit, mind a francia hatóságok jelentősen szigorították a biztonsági intézkedéseket.

A brit sajtóban megjelent hírek szerint a menekültek egyre nagyobb számban adják fel a reményt, hogy sikerül átjutniuk, és inkább Franciaországban nyújtják be menedékkérelmüket.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felavatták az új Szuezi-csatornát - fotók

Több mint 50 országból érkezett hivatalos küldöttség az ünnepségre, Magyarországot Semjén Zsolt… Tovább olvasom