Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Gyerekek Heil Hitlereztek a megemlékezésén

Ausztria - Őrizetbe vettek négy tinédzsert Ausztriában azzal a gyanúval, hogy ők randalíroztak a mauthauseni koncentrációs tábor felszabadulásának évfordulóján tartott hétvégi emlékezésen. Ezt az osztrák rendőrség közölte hétfőn.
A hatóságok bejelentése szerint 14 és 16 év közöttiek a fiatalok, akiket mással is gyanúsítanak. A tartományi rendőrség egyik tisztje, Alois Lissl azt közölte, hogy a fiatalok belekötöttek francia és olasz turistákba is.

Szemtanúk, köztük a Nemzetközi Mauthauseni Emlékező Egyesült vezetőjének, Willi Mernyi-nek a beszámolói szerint feketébe öltözött, csuklyás újnácik jelentek meg az emlékezés közben, majd azt kezdték kiabálni, hogy "Heil Hitler!" , miközben a jellegzetes náci köszöntéssel előre lendítették a karjukat. Az incidens azzal ért véget, hogy az újnácik távoztak.

A vészkorszak túlélői a tábor felszabadulásának 64-ik évfordulójára gyűltek össze a Linz mellett fekvő, néhány ezer lelkes az észak-ausztriai kisváros közelében. Az osztrák államfő is részt vett a 700 fős emlékezésen. Heinz Fischer a beszédében a rasszizmus felszámolására szólított fel.

A mauthauseni koncentrációs tábor kiépítését azután kezdték el a nácik, hogy a III. Birodalom bekebelezte 1938-ban Ausztriát. Az Anschluss-t követő évek folyamán egy több mint 40 altáborból álló halálkomplexum jött létre Mauthausenben, ahol becslések szerint több mint 200 ezren raboskodtak a tábor 1945. májusi felszabadulásáig, és a foglyok több mint fele meghalt.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. comet 2009. május 12. 17:31
  „ha már szó esett a zenéről, egy kis talp alá való kedvenc filharmónikusaimtól, tanulságos képsorokkal.
  (németek a nácizmusról - rammstein módra)
  http://www.youtube.com/watch?v=1yQjekMn4Ng”
 • 20. flexsnake 2009. május 12. 13:20
  „18. én nem vagyok kommunista de te miért akarsz horogkeresztet? Költözz Indiába ott használhatod. Ott a forrása. A szvasztika eredetileg onnan származik. Egy geometriai dolog önmagában semmit nem jelent. A horogkeresztet tiltani kell mert kizárólag gyűlöletkeltésre használják. Míg a vörös csillag egy díszítő ellem, önmagában nem jelent semmit sem. Vagy tiltsuk be a konyakokat, likőröket, sportszereket és mindent amin csak előfordúl...”
 • 19. Birodalmi 2009. május 12. 13:11
  „na, pontosan erről a habzószájú vén komunistákról beszélek mint flex, köszi, h. kérés nélkül élő példaként szolgálsz! horogkeresz is lehetne terméken akkor már nem is tiltanád be? néha megdöbbenek, hogy honnan van neked ennyi rejtett debil tartalékod és lelki erőd ezeket leírni:)”
 • 18. flexsnake 2009. május 12. 13:02
  „13. az internacionálénak semmi köze a kommunizmushoz. Vörös csillagot hogy akarod betiltani mikor termékjelzés is? Aki horogkereszttel járkál egyébként sem tiszta fialás.”
 • 17. Mike3 2009. május 12. 13:00
  „apátfalvi

  ugyanmár! a jobbosok elenyésző százaléka hallgati ilyen zenét, mert egyszerűen szar :) nem oldana meg semmit, vagyis nem ők ennek az egésznek az éltetői, hanem a magyar politika maga”
 • 16. Birodalmi 2009. május 12. 12:53
  „ja, igen arról ne is beszéljünk, kb olyan mint a mostani pártok, amerre a szél fúj, a népet meg hülyítjük...”
 • 15. jq 2009. május 12. 12:49
  „Meglepően nagy lenne az átfedés, sok nyilasból lett hirtelen kommunista a "felszabaduláskor"”
 • 14. Birodalmi 2009. május 12. 12:34
  „Így van be kell tiltani, de mindkettőt! csak az a baj, h. amíg vörös csillagban lehet magamat mutogatni, addig a horogkeresztért börtön jár, amíg a komonizmus kiszolgálói köztünk vannak, amíg lehet internacionálét énekelni, addig mindig megmarad a kettős mérce. a legjob az lenne ha kiírtanánk az összes nyilas hatalomban érdekeltet, és az összes komunista hatalomban érdekeltet (vajon melyik szám lenne több)”
 • 13. flexsnake 2009. május 12. 11:57
  „6. obán kisz tag volt... és még lehetne sorolni azt a sok jobbost aki az előző rendszer kiszolgálója volt, sőt direkt nem fogom nevesíteni de egykori államszimpatizás most a jobbikban tevékenykedik. Vagyis ki szeretne elszámoltatni? Csak nem egyik a másikat? :D
  Mondom lassan hogy a nácik is megértsék: soha sehol nem kértek senkik sem megemlékezést, utcai parádét más áldozatok számára. Nem tették meg pedig a lehetőség adott. Az ugráljon aki kért és nem kapott. Az ne aki otthon veri a pötsét és kárál.”
 • 12. apátfalvifaszagyerek 2009. május 12. 11:54
  „Egyszerű a dolog, be kell tiltani a hazai és külföldi skinhead zenekarokat, mert azok terjesztik legfőképp ezeket a baromságokat. Betiltani őket, és a tagjaikat, akik a népirtásról és Szálasiról "énekelnek", be kell börtönözni... akkor biztosan kevesebb agymosott barom lenne... és tényleg, csinálhatnának filmet a doni katasztrófáról is (be kéne azt is mutatni a köcsög jobbiknak, hogy lássák, "drága" elődeik hová juttatták az egyszerű munkás és paraszt férfiakat, akik a 2. magyar hadsereg gerincét képezték), és csinálhatnának 1 rendes játékfilmet a 2. vh. után elhurcoltakról is, mert róluk is meg kell emlékeznünk...”
 • 11. Logaritmus 2009. május 12. 10:44
  „Minden népirtás rémséges, nem is értem miért kell ezt külön kiemelni - tök mindegy, ki az elkövető és az is miért tette, milyen ideológiával. Kötélre való az összes elkövető!

  Aki pedig filmet szeretne látni a magyar, szerb, stb. népirtásról annak annyit ajánlanék, hogy ha tényleg fontosnak érzi az ügyet rajta, csinálja meg ő. Az, hogy a zsidók sok könyvet, filmet, stb. készítenek az őket ért tragédiáról szerintem érthető, inkább pont az a furcsa, hogy mi magyarok a doni katasztrófáról nem csináltunk még (tudomásom szerint) rendes játékfilmet soha.”
 • 10. hazaipalya 2009. május 12. 10:39
  „mathias king jol beszélsz))”
 • 9. Mike3 2009. május 12. 10:37
  „úristen! náciveszély van! meg sok a szúnyog és drága a cukor is”
 • 8. trixi11 2009. május 12. 10:16
  „Ahogy Kolompár Orbán mondaná: "gyerekcsíny" !!”
 • 7. mackósajt 2009. május 12. 10:14
  „Magyarországon a kommunista diktatúra is szedte rendesen az áldozatait! És elég hátborzongató belegondolni, hogy még most is vannak köztünk olyanok, akik gyilkoltak a diktatúra nevében! És most ezek élvezik a nyugdíjat stb!
  És az is elszomorító, hogy nem volt felelősségre vonás a rendszerváltáskor! Mert akkor nem lehetett volna egy pufajkás, egy 3/3-as és egy KISZ Titkár miniszterelnök! Ez a mi sarunk, a mi szégyenünk! De még nem késő lépni!
  Remélem Gyurcsány és bandája a felelőtlen kormányzásért, hazánk tönkre juttatásáért felelősségre lesz vonva!
  Szerintem egy-két taknyos neonácitól nem kell tartani!Nem ez a veszély! Felelősségre kell őket vonni persze, de szerintem nem kell ekkora feneket keríteni a dolognak!
  A veszély az az, amikor ilyen gazemberek, idegen érdekeket képviselő bábok, mint Gyurcsány és Bajnai vannak hazánk élén !”
 • 6. Mathiasking 2009. május 12. 09:31
  „1. hozzászólás flexsnake 2009.05.12. 08:40

  És kommunistákkal mi a helyzet? Velük mi legyen? Szerintem ugyan az, mint a nácikkal!”
 • 5. Sziszifusz 2009. május 12. 09:30
  „Nem csak a németek gyilkoltak!
  A tavalyi év végén Eva Kok, a katowicei ügyészség vezetője újabb tanúvallomásokat és bizonyítékokat csatolt Shlomo Morel kiadatását követelő, meglévő iratokhoz. A gyilkosságok mellett most már a nemzetközileg elfogadott törvények értelmében elévülhetetlen (Izrael is aláírta, és életbe léptette) "emberiség elleni bűntettekkel" is kiegészítette a kiadatási kérelmet, amelyet a lengyel külügyminisztérium diplomáciai úton ismét eljutatott Izraelbe. Az izraeli hatóságok és az izraeli igazságügyi minisztérium még nem hozta nyilvánosságra a döntését a második lengyel kérelem ügyében.”
 • 4. Sziszifusz 2009. május 12. 09:25
  „Nem csak a németek gyilkotak!
  Shlomo Morel és Jacob Berman tettei!
  A II. világháború után a zsidó nép kárpótlásáról folyó, és soha véget nem érő tárgyalások során a nyugat-német kormány készítetett egy felmérést az 1945 májusi kapituláció után a német polgári lakosság ellen elkövetett atrocitásokról. A kormány elé terjesztett, és sokáig titokban tartott dokumentum szerint a német nép kollektív megbüntetése nevében a szovjet megszállás alá került országokban 200-250 ezer német származású polgári személyt hurcoltak koncentrációs táborokba, ahol mintegy 70-80 ezer ártatlan polgári lakos pusztult el többségében nők és gyermekek embertelen kínzások kövtkeztében!
  Shlomo Morel a háború után a kommunisták által vezetett Lengyel Népköztársaságban maradt, ahonnan 1994-ben a biztos menedéket nyújtó Izraelbe távozott. A jelenleg 86 éves tömeggyilkos álnéven él Tel Avivban jó anyagi körülmények között, a nyugdíját a zsidó államtól kapja, és a Moszad (izraeli titkosszolgálat) 24 órás védelme alatt áll.
  Dr. Lubomyr Luciuk, a legnagyobb kanadai ukrán polgárjogi szövetség elnöke szónoki kérdést tett fel a Morel-ügyről véleményét kérdező ukrán nyelvű kanadai újság riporterének: "Elfogadhatatlan kettős mércéről kell beszélnünk, hogy a nácivadász Simon Wiesenthal Központ, a B´Nai Brith, a Zsidó Világkongresszus és a többi zsidó érdekvédő szervezet remekül együtt tud működni a náci bűnöket elkövetők kézre kerítésében, de most Shlomo Morel ügyében nem szólnak, és nem tesznek semmit (...) És ha ők nem is, de a zsidó állam egyszerű és becsületes polgárai hogyan tudnak elszámolni a saját lelkiismeretük előtt ezzel az elképesztő kétszínűséggel?"”
 • 3. comet 2009. május 12. 08:59
  „a németek olyan gyilkolási mechanizmust dolgoztak ki, ami sokak számára felfoghatatlan, pedig a dokumentumok alátámasztják a népírtás tényét. Ugyanakkor a zsidók mellet más nációkat is irtottak és róluk közel sem esik annyi szó, őket nem kárpótolják, róluk nem csinálnak filmeket, pedig számbelileg akár többen is lehettek (oroszok haltak meg messze a legtöbben a hábúban vagy annak következményeiként). Csak Hiroshima-ban több mint 200 ezer civil halt meg az atombomba miatt (a robbanáskor 80 ezren). A magyar nem zsidó lakosok között is több százezer az áldozat, kiknek leszármazottai nem hogy kártérítést nem kapnak, de kártérítést fizetnek az államon keresztül zsidó honfitársaiknak, a történelmi tény ellenére, hogy Magyarország a végsőkig védte zsidó állampolgárait, és a környező országokból is ide menekültek a zsidók. A Holocaust egyre inkáb üzlet, és ez mérgezi magát a tragédiát, ugyanakkor feszültséget kelt.”
 • 2. flexsnake 2009. május 12. 08:40
  „Tessék figyelni, hosszú időre eltüntetik a nácikat. Így kell ezt itthon is. Össze kell őket fogdosni, tudjuk kik ők!”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Robbantás és Molotov-koktélos támadások Görögországban

Görögország - Bomba robbant kedden hajnalban a görög Eurobank egyik fiókja előtt a görögországi… Tovább olvasom