Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Gyermekprostituáltakat futtató hálózatokat buktattak le az USA-ban

Washington - Két nagyszabású, több szövetségi államra kiterjedő gyermekprostitúció-hálózat elleni fellépésről számoltak be hétfőn az amerikai hatóságok.
A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) Washingtonban közölte, hogy az Operation Cross Country V elnevezésű, háromnapos, 30 államra kiterjedő akciósorozatban az FBI ügynökei 99 kerítőt és 785, egyéb bűncselekményekkel gyanúsított, felnőtt korú személyt vett őrizetbe. Negyven városban összesen 69 gyereket szabadítottak ki a bűnözők markából.

A gyerekeket védőőrizet alá vették, vagy visszaadták a családjuknak. A legnagyobb, 24 kiskorút futtató csoportot a Washington állambeli Seattle környékén buktatták le. A gyermekek 12-17 évesek voltak, többjük személyazonosságának megállapítása még tart. 2003 óta az FBI és az igazságügy-minisztérium közös programjának köszönhetően 1250, prostitúcióra kényszerített gyermeket találtak meg és szabadítottak meg kizsákmányolóiktól.

Minneapolisban hétfőn 29 szomáliai ellen emeltek vádat, akik három államban futtattak 14 év alatti kislányokat. A vádlottak három bandához tartoztak, amelyek 2000 óta kényszerítettek kiskorúakat arra, hogy pénzért, marihuánáért vagy alkoholért bocsássák áruba testüket.

A vádiratból, amely mindössze négy személy ellen elkövetett bűncselekményekre épül, nem derül ki, hogy a tettesek összesen hány kiskorút kényszerítettek prostitúcióra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

1989. november 9.: amikor leomlott a berlini fal

1961 augusztusában megkezdték a berlini fal építését. 1989 novemberéig állt az elnyomásnak ez a szimbóluma. Tovább olvasom