Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Győzelem napi katonai díszszemle Moszkvában

Moszkvában és 19 orosz városban moszkvai idő szerint vasárnap 10 órakor megkezdődött a II. világháborúban a fasizmus felett aratott győzelem 65. évfordulójára rendezett díszszemle.
A Kreml fehér-kék-pirossal, az orosz nemzeti zászló színeivel bevont fala előtt, a Vörös téren, ragyogó napsütésben felsorakozott több mint tízezer orosz katona, valamint a Független Államok Közösségébe tömörült volt szovjet köztársaságok és a háborús szövetségesek képviseletében további közel ezer.

A vasárnapi moszkvai győzelem napi díszszemlén a haditechnikai felvonulást 9-9 veterán T-34-85-ös harckocsi és Szu-100-as páncélvadász harcjármű nyitotta meg.

A következő 12 járműből és egy felvezetőből álló csoportokban a GAZ-233014-es páncélozott autó, a Dozor páncélozott terepjáró, a BTR-80 kétéltű páncélozott szállító harcjármű, és szintén kétéltű BMP-3 páncélozott gyalogsági harcjármű, a T-90A harckocsi és az MSZTA-SZ önjáró páncélos tarack mutatkozott be.

Ezután nyolcas csoportokban, egy-egy felvezetővel Buk-2 M2 önjáró légvédelmi egységek, TOSZ-1 rakéta sorozatvetők, RSZ30 Szmercs nehéz rakéta-sorozatvetők, SZ-400-as légvédelmi önjáró rakétakegységek, a Pancir rakétakomplexumok - amelyek sorozatgyártása 2000-ben kezdődött -, az Iszkander rövid hatótávolságú, hadműveleti-harcászati kvázi-ballisztikus (a ballisztikusnál valamivel laposabb röppályájú) rakéták önjáró indítóállásai, és végül egy felvezetővel három Topol-M, 550 kilotonnás (Egy kilotonna egyenlő 1000 tonna trotil robbanóerejével) nukleáris tölteteket hordozó interkontinentális ballisztikus rakéták indítására szolgáló, először 1997-ben hadrendbe állított önjáró komplexum következett.

A légi bemutatón 127 repülőgép alig 8 perc alatt húzott el a Vörös tér felett. A sort 10 Mi-8-as harci szállító helikopter nyitotta meg zászlókkal, mögöttük 6-6 Mi-24-es többcélú és Mi-28-as csapásmérő helikopter repült. Következett egy Mi-26-os szállító és 4 Mi-8-as harci szállító helikopter, majd a Ka-50-es, Ka-52-es és Ka-27-es harci helikopterek köteléke. Ezután 12 MiG-29 SZMT és 11 Szu-25-M vadászgép húzott el a tér felett egy, az évforduló 65-ös számát formázó kötelékben.

Katonai díszszemle Moszkvában. Fotó: MTI
Katonai díszszemle Moszkvában. Fotó: MTI

Ezeket újabb és újabb kötelékekben AN-124 Ruszlan szállítógépek és Szu-27-es vadászgépek követték, továbbá egy Il-980-as különleges rendeltetésű gép és MiG-29-es hadszíntéri vadászok, egy A-50 korai előrejelző rendszerrel felszerelt gép és Szu-27-es hadszíntéri vadászgépek, egy Il-78-as üzemanyag-feltöltő, Szu-24-es bombázók, Jak-130-as oktatógépek, Tu-99-es rakétahordozó hadászati bombázók, Tu-160-as szuperszonikus rakétahordozó bombázók, szuperszonikus MiG-31-es elfogó vadászok és szuperszonikus Tu-22M3 hadászati rakétahordozó bombázók. Láthatóak voltak ezt követően Szu-34-es és Szu-24-es vadászbombázók, az utolsó kötelékben pedig az Orosz Vitézek és a Sztrizsi (Sarlósfecskék) műrepülő csoportok pilótái repültek Szu-27-es és MiG-29-es gépeiken.

Olvasóink írták

 • 1. apátfalvifaszagyerek 2010. május 09. 18:02
  „A győzelem napja. Ez az a nap, amikor Nyugat-Európa győzedelmes csapatai deklarálták diadalukat, de ezen a napon egy másik gyilkos diktatúra is kivetette sötét szárnyait Kelet-Európára. Emiatt ez a nap nekünk, k.-európaiaknak nem teljesen boldog. Azonban a mocskos nácik rabigájától Európa népei megmenekültek, és Nyugat-Európa folytathatta útját a fejlődésben. Álljanak itt idézetek erről a napról egy hitlerista hírportál "történészétől", elrettentésül az idiotizmus és barbárság ellen (szellemi éjsötétség jellemzi ezen idézeteket, aki ismeri a történelmet, röhögni vagy okádni fog):

  "A valódi győztesek: a cionista zsidóság, Amerika, a Szovjetunió, Nagy-Britannia és Franciaország. " - Igen, ezen államok tényleg győztesek voltak (megérdemelten), de a zsidózás csak az üresfejű "történész" agyi sötétségét jellemzi. A zsidóság egészére kijelenteni azt, hogy cionista, az annyira hülyeség, mintha az összes magyarra azt mondták volna, h mindenki hungarista.

  "Az egyesített Németország is legfeljebb középhatalomnak tekinthető, bár még talán annak sem, hiszen az egykori győztesek, és legfőképpen a cionisták erőteljes befolyása alatt áll, s az erőteljes agymosás következtében jórészt öngyűlölő, már csak nevében német lakosság lakja. " - Ezen sorok ismételten a hitlerista bűnözők butaságáról tanúskodnak. Tehát aki elítéli a németek millióira halált és szenvedést, majd a háború után mélységes megaláztatást hozó náci rezsimet és tetteiket, a náci ideológiát pedig nemkívánatosnak tartja, az "agymosott", és "már csak a nevében német". A hitlerista idióta szerint tehát a német kultúra egyenlő a náci ideológiával, és annak imádatával. Nem kommentálnám tovább...

  "Több százezer magyart hurcoltak hadifogolytáborokba, főként a Szovjetunióba." - Ezen szerencsétlenek száma kevesebb lett volna, ha a Szálasi-féle nemzetáruló hordák nem kerülnek hatalomra. Ezen utóbbiakat ez a "történész" egy másik irományában "hazafiaknak" nevezte. Ehhez sem kell több kommentár.

  "A propagandisták ma is azt harsogják, hogy 1945. május 8-án a humanizmus és a demokrácia erői arattak diadalt a barbárság és a sötétség erői felett. Mi sem áll távolabb a valóságtól. A szövetségesek legalább olyan könyörtelenül háborúztak, és legalább annyi háborús bűncselekményt követtek el, mint az ördöginek ábrázolt németek." - Oké, ezentúl a börtönökből engedjük ki a gyilkosokat, mondván h más is gyilkolt... Aki ismeri a történelmet, az tudja, hogy a szövetségesek lelkén is száradnak bűnök. De a mocskos nácikat éltetni azért elég erős emellett. A "történész" vagy nem ismeri, vagy szándékosan elhallgatja a nácik bűneit.

  "Német győzelem esetén egy német irányítás alatt álló, határozott arcélű, konzervatív és nemzeti eszméket képviselő, antiliberális, erős európai birodalom jöhetett volna létre, amely egyenrangú társa lett volna a liberális és kapitalista Egyesült Államoknak" - Ez már bohózatba illő. A "konzervatív" helyett nyugodtan használhatunk rasszistát és antiszemitát, a "nemzeti" kifejezés helyett pedig inkább a soviniszta lenne a helytálló. Az "antiliberális" helyére pedig egész nyugodtan a diktatórikus, emberi jogokat sz*rba se vevő birodalom illeszthető. Nevetséges, hogy a nácikat az efféle "laza" kifejezésekkel írja le a hitlerista "történész".

  "(A béke beköszöntével egészen biztosan jelentősen mérséklődött volna a nácizmus radikalizmusa, bár az az oroszokra és a lengyelekre nem köszöntött volna jó világ. Sok millió szlávnak el kellett volna hagynia lakóhelyét, Ukrajna és Oroszország bizonyos vidékein német telepesek jelentek volna meg, de Kelet-Közép-Európa és benne Magyarország is német befolyás alá került volna, ami azonban talán nem lett volna olyan súlyos, mint a szovjet uralom, ráadásul egészen biztosan visszakaptunk volna bizonyos Trianonban elcsatolt területeket.)" - Ezen sorokhoz sem kell különösebb kommentár, az idiotizmus mellé párosul (mint láthatjuk) kegyetlenség és jó adag önzés is. Milliókat telepítettek volna ki, mondván h ők alacsonyabbrendűek, milliók életét törték volna ketté. De mindez a "történész" szerint nem gond, elintézi annyival ezt a mocskos bűnt, h nem várt volna rájuk jó világ. De nem gond, a lényeg, hogy mi a visszanyert területeinket megtarthattuk volna. (Természetesen ez utóbbi egyáltalán nem biztos, mivel Hitler a magyarságot semmibe vette, ez megmutatkozik a történelemben is.) A nácizmusnak meg nem "radikalizmusa" volt, hanem embertelen, gyilkos diktatúrája. Nem ugyanaz a kettő, de ezt a hitlerista "történész" nem ismeri.


  "Oroszország egy sokkal kisebb területen talán létezett volna, de soha nem vált volna nagyhatalommá, a kommunizmus pedig sem Európában, sem másutt a világban nem tudta volna megvetni a lábát. " - Ezen sorokat kétszer kellett elolvasnom, hogy biztosan félre ne értsem. Nem értettem félre, a "történész" tényleg ennyire hülye. Nagy vívmánynak írja le, h a kommunizmus nem vetette volna mg a lábát. Igen, helyette lett volna nekünk "arcélű" meg "konzervatív" náci diktatúránk, koncentrációs táborokkal, gestapo kínzókamrákkal, cenzúrával, tömegbe lövetéssel. Mivel jobb mint a kommunizmus? Semmivel. Sz*r mind2. Ezt már a 8. osztályosok is tudják. (Talán a "történész" még csak a 7.-et tapossa. :D )

  "Hogy létrejött volna Izrael állam, nehezen eldönthető: valószínűleg nem, habár a nácik között mindig is voltak olyanok, akik támogatták a cionista törekvéseket, hiszen egy palesztinai zsidó állam létrehozása több eséllyel kecsegtetett, mint az, hogy akár Madagaszkár szigetére, akár valahová Oroszországba hurcolják el és telepítsék le a zsidókat." - Ezzel ingoványos talajra léptünk, mivel a "történész" ennyivel intézi el az európai zsidóság sorsát. Igen, ez az "arcélű" náci birodalom jelen állás szerint kiirtani akarta a zsidóságot, de ha ez mégsem igaz, és ki akarta őket telepíteni, az nem bűn? Nem bűn valakit származása miatt jogaitól és vagyonától megfosztani és földönfutóvá tenni? Ha az oroszok csinálják ezt velünk, az bűn, de ha zsidóval csinálják, az nem? Kettős mércét érzek, amire a hitleristák igencsak érzékenyek.

  "Bizonyosnak tűnik az is, hogy német győzelem esetén a liberalizmus, a pénz és fogyasztás mindenhatóságát hirdető materialista világnézet nem roncsolta volna szét a nyugati társadalom szövetét, és az erkölcsi hanyatlás sem következik talán be." - Ez valóban súlyos gond, de ha a "történész" urat ez annyira zavarja, költözzön ki Észak-Koreába. Ott biztosan nem találkozik a problémával. Mindazonáltal az előbbiekben bőven felvázoltam, hogy a mocskos nácik milyen problémákat teremtettek volna. Ezek helyett lenne csomó más.

  "Európában alig lennének bevándorlók, és a ,,hidegháború" fő frontvonala a liberális USA és a konzervatív, keresztény Európa között húzódott volna." - "Nem lennének bevándorlók". Nem, fehér "bevándorlók" (hódítók) lennének, minden bizonnyal az elmaradottabb országokban. Mivel a náci ideológia szerint a feketék alsóbbrendűek, a derék "konzervatívok" Afrikát igázták volna le.

  A végére a "történész" odabiggyeszti a fasiszta gondolkodásmódra tökéletesen jellemző gondolatát: "Az erősek, az elszántak, a bátrak mindig kijelölhetnek új utakat az emberiség számára."

  Azt hiszem ezzel az írással bebizonyítottam, hogy a kuruc.info teljes mértékben messze áll a hazaszeretettől meg a nemzeti oldaltól. Megszüntetése mindannyiunk kötelessége.

  Én ezzel az írással emlékeztem meg a Győzelem napjáról. Megyek vissza tanulni.

  Üdv, Apátfalvifaszagyerek :-)

  (ne moderáld, köszi)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hordozható lámpákat ad az afrikai gyerekeknek Tajvan

Tajvan kibővíti azt a programját, amelynek keretében kis, hordozható lámpákat szállít afrikai… Tovább olvasom