Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Hackertámadás érte az IMF számítógépes rendszerét

Egyesült Államok - Hackertámadás érte a közelmúltban a Nemzetközi Valutaalap (IMF) számítógépes rendszerét - erősítette meg szombaton a pénzintézet szóvivője.
David Hawley csak annyit árult el, hogy valóban kalóztámadás érte a számítógépeket, de minden rendben működik. Hozzátette, hogy vizsgálják a történteket, de részletekkel nem szolgálat.

Ezt megelőzően a Bloomberg szellőztette meg, hogy az IMF számítógépes rendszerét hackerek támadták meg, akik "vélhetően egy külföldi kormányhoz köthetők". A hírügynökség úgy tudja, hogy az IMF elektronikus levelezését és más dokumentumokat érte kár. A támadás még a szexuális bűncselekménnyel vádolt Dominique Strauss-Kahn volt IMF-vezérigazgató letartóztatása, vagyis május 14-e előtt történt.

A kalóztámadás komolyságára utal, hogy "testvérintézet", a Világbank elővigyázatosságból megszakította internetes kapcsolatát az IMF-el.

A The New York Times című amerikai napilap úgy tudja, hogy az IMF-et az elmúlt hónapokban súlyos és körmönfont támadások érték, s erről szerdán szerzett tudomást a pénzintézet igazgatóbizottsága. A történtekről nem adtak ki hivatalos tájékoztatást.

Az elmúlt hónapokban több fontos nemzetközi intézet és nagyvállalat vált számítógépes kalózok célpontjává.

Olvasóink írták

 • 3. bánki 2011. június 13. 14:52
  „,,Élénk belharc lehet az IMF vezetői posztja körül. Több érdek is fűződik ahhoz, hogy a támadás hamarabb kapjon nagy nyilvánosságot, minthogy azt a szervezet jelentéséből tudható lenne. A Világbank "elővigyázatosságból" megszakította internetes kapcsolatát az IMF-fel - ezzel a média a "támadás komolyságát" kívánja alátámasztani. Tom Kellerman, egy mindkét pénzintézet számítógépes hálózatát ismerő szakértő azt nyilatkozta, a támadók egy olyan programot akartak elhelyezni a rendszerben, ami folyamatos jelenlétet biztosíthatott volna számukra, vagyis ami rálátást adott volna nem nyilvános gazdasági adatokra. Szerinte célzott támadás történt, vagyis a programot kifejezetten az IMF rendszerére fejlesztették annak alapos ismerete alapján. Az IMF vezetőjének megválasztása előtt valószínűleg tökéletes zsarolási alapot biztosítottak volna az így nyert információk.

  Zsidó belharc - Stanley Fischer és Christine Lagarde szintén kiválasztottak...

  Az információ "kiszivárogtatása" nem sokkal az után történt, hogy a pénzintézet közölte, Stanley Fischer, az izraeli központi bank vezetője is jelölteti magát az IMF vezetői posztjára. Stanley Fischer 2005 óta vezeti a Bank of Israelt, tavaly másodszor választották meg a bank vezetői posztjára, ötéves mandátumra.

  Vagyis ha Stanley Fischer lesz az IMF vezetője, a teljes nyugati gazdaságnak, köztük hazánknak is közvetlenül a Bank of Israel vezetője fog hitelezni, valamint a korábbi hitelek az ő kezében összpontosulnak. Nem mintha a másik lehetőség lényegesen különbözne ettől, hiszen a zsidó Christine Lagarde "francia" pénzügyminiszter is hasonlóan remek választás lenne egy zsidó pénzintézet számára, de a Bank of Israel vezetőjének megválasztása szimbolikus értékű lenne egész Európa számára - hiszen a zsidó hiteltől való függőséget nem lehetne többé összeesküvés-elméletnek nevezni."”
 • 2. Yaqy 2011. június 12. 13:23
  „Helyes, csak így tovább !”
 • 1. +36 2011. június 12. 09:29
  „rezeg a léc...nagyon rezeg.... utálja ezeket az egész világ.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Robbantások Pesavarban - nagyon sokan meghaltak

Pakisztán - Legalább harmincnégy halottja és száz sebesültje van az északnyugat-pakisztáni Pesavar… Tovább olvasom