Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 14°C | 23°C Még több cikk.

Halálos ítéletet kért az ügyész Mubarakra

Az ügyészi záró beszédet Mubarak a bírósági teremben, egy ketrecbe zárt kórházi ágyon egyenesen ülve, figyelmesen hallgatta.
Az egyiptomi ügyészség megerősítette hétfőn, hogy halálos ítéletet kér Hoszni Mubarak volt elnökre tüntetők tavalyi tömeges lemészárlása miatt.

A záró beszédet előadó Musztafa Szulejman ügyész szerint a politikus világos felhatalmazást adott a hadseregnek az éles lőszer használatára, és a békés tüntetők agyonlövésére. A kormány becslése szerint mintegy 850 embert öltek meg tavaly január 25 és február 11-e között. Szulejman kijelentette: a volt elnök, és vádlott társainak: Habíb el-Adli volt belügyminiszternek és négy belbiztonsági főnöknek a legsúlyosabb büntetést kell kapnia.

Az ügyészi záró beszédet Mubarak a bírósági teremben, egy ketrecbe zárt kórházi ágyon egyenesen ülve, figyelmesen hallgatta. Vele volt a rács mögött Gamal nevű fia is, aki időnként a fülébe súgott. A másik fia, Alaa a Koránnal egyik példányával a kezében idegesen járkált a ketrecben.

A volt elnök védői várhatóan szerdán mondják el záróbeszédüket, s a bíró bejelenti az ítélet kimondásának dátumát.

Az egy évvel ezelőtt, 30 éves uralom után lemondásra kényszerült Hoszni Mubarak ellen tavaly augusztus 3. óta folyik per a kairói bíróságon, egyfelől az ellene 18 napon át zajlott tüntetések vérbe fojtásáért, másrészt korrupció címén, amelyben két fia, Gamál és Alaa a vádlott-társai.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Obama a Fehér Házba várja Netanjahut

Barack Obama március 5-re fehér házi látogatása hívta meg Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt. Tovább olvasom