Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Hamarosan boldoggá avathatják VI. Pál pápát

A Szentek Ügyeinek Kongregációja elismerte VI. Pál pápa „erényeinek heroikus fokát", ami a boldoggá avatás útján a döntő lépést jelenti.

A Catholic World News (CWN) híradása szerint a kongregáció december 10-én tartott ülésén egyhangúlag jutott arra a következtetésre, hogy a néhai pápa erényei valóban elérték a "hősiesség" szintjét.

XVI. Benedek pápa december 20-án fogadja Angelo Amato bíborost, a kongregáció prefektusát, aki jóváhagyásra a szentatya elé terjeszti a dekrétumot. Amennyiben a pápa aláírja a határozatot - ezt minden bizonnyal megteszi -, az egykori egyházfő a "tiszteletreméltó" címet kapja, és már csak egy lépés hiányzik ahhoz, hogy boldoggá avassák. Ehhez még ki kell vizsgálni egy csodát, amely VI. Pál pápa közbenjárására történt.

VI. Pál pápa szentté avatási ügyének posztulátora már értesült egy csodás esetről. Egy kaliforniai magzat megmagyarázhatatlan gyógyulásáról van szó. Anyja annak ellenére döntött a magzat kihordása mellett, hogy az orvosok abortuszt javasoltak, menthetetlennek ítélve a születendő gyermeket. A ma 15 éves ifjú anyja akkor VI. Pál pápa közbenjárását kérte imájában.

A csodás eset bizonyítását követően a néhai pápát még 2013 vége előtt boldoggá avathatják. A jövő esztendő kerek évforduló lesz, amennyiben VI. Pál pápát 50 évvel korábban választották katolikus egyházfővé. Ő volt az, aki a XXIII. János által összehívott és 50 évvel ezelőtt kezdődött II. Vatikáni Zsinatot sikerre vitte, új korszakot nyitva a katolikus egyház életében.

Olvasóink írták

  • 1. queenmargareth1 2012. december 15. 16:51
    „:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ellenzéki vezetőket is előállítottak a moszkvai Putyin-ellenes tüntetésről

Az orosz rohamrendőrség szombaton több embert, köztük legalább négy ismert ellenzékit állított elő… Tovább olvasom