Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Harminc partra vetődött delfin pusztult el

Tasmania - Tömegesen sodródtak partra a delfinek az Ausztráliától délre fekvő Tasmania egyik távoli területén, ahol a természetvédőknek végül tizenegy példányt sikerült megmenteniük, további harminc állat azonban elpusztult.
A helyiek beszámolói szerint a múlt hétvégi hatalmas esőzések és pusztító viharok során nagyjából ötven palackorrú delfin vetődött partra Tasmania nyugati partvidékének egyik folyótorkolatánál. Az állatok valószínűleg táplálékszerzés céljából úsztak fel a Pieman folyón, és a viharok miatt csapdába estek a vízfolyam sekélyebb részeinél.

"Az a folyó mély, sötét, hideg, ráadásul épp árad, esőerdő szegélyezi végig, farönkökkel van tele. Nehéz környezetet jelent egy óceánban élő delfin számára" - mondta David Pemberton tengerbiológus, aki hozzátette, hogy az elmúlt harminc év során egyszer sem találkozott még a mostanihoz hasonló esettel.

A Tasmaniai Park és Vadvilág nevű szervezet adatai szerint harminc delfin pusztult el és tizenegy állatot sikerült visszajuttatni a folyóba. "Reméljük, hogy az időjárási feltételek lecsillapodásával a folyóban maradt delfineknek sikerül majd a saját erejükből visszajutniuk az óceánba" - mondta Chris Arthur vadvédelmi szakember.

Arról, hogy mennyi delfin lehet még összesen a folyóban, nincsenek információk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos áldozatokat követelő természeti csapások

Kína - Számos halálos áldozattal, sebesülttel és tömeges kitelepítésekkel járó természeti csapások… Tovább olvasom