Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Három magyar halt meg egy ausztriai autópálya-balesetben

A hét személyt szállító kisbusz at A4-es autópályán belerohant egy kamionba, amely 100 méteren át vonszolta magával a kocsiszekrény hátsó részébe beakadt járművet.
Életét vesztette három magyar az ausztriai A4-es autópályán egy pénteken este történt autóbalesetben - közölte az ORF osztrák televízió.

A magyarokat szállító mikrobusz, amelyben összesen heten utaztak, az autópálya Gols (Gálos) és Mönchof (Barátudvar) közötti szakaszán Budapest irányában haladva beleszaladt egy kamionba, amely még mintegy száz méteren át vonszolta magával a kocsiszekrény hátsó részébe beakadt járművet.

Fotó: ORF
Fotó: ORF

A súlyos balesetben a kisbusz további három utasa is megsérült, őket a kismartoni (Eisenstadt) kórházba szállították.

A tudósítások szerint a 23 és 52 év közötti magyarok bajorországi munkahelyükről tartottak hazafelé, amikor az A4-es autópálya Fertő tó közeli szakaszán szerencsétlenül jártak.

Fotó: ORF
Fotó: ORF

A burgenlandi tartományi rendőrség szóvivője, Gerald Koller az ORF-nek elmondta, hogy a pályára Mönchofnál felhajtó két autó miatt a kamion a belső sávba húzódott és lefékezett, ekkor futott bele a belső sávban haladó, magyarokat szállító kisbusz.

Fotó: ORF
Fotó: ORF

A mentés miatt keletkező torlódásban további ütközések is történtek. Az autópályát a mentés idejére le kellett zárni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatalmas tűz pusztított egy ősi tibeti városban

Hatalmas tűz pusztított szombatra virradó éjjel egy turisták körében rendkívül népszerű ősi tibeti… Tovább olvasom