Délmagyar logó

2017. 02. 25. szombat - Géza 2°C | 8°C Még több cikk.

Háromszoros amerikai nem katonai segély Pakisztánnak

Pakisztán - Megháromszorozta a washingtoni kongresszus a Pakisztánnak nyújtott amerikai nem katonai segély összegét.
A képviselőház helyi idő szerint szerdán elfogadta azt az előterjesztést, amely szerint a dél-ázsiai ország a következő öt évre összesen 7,5 milliárd dollárt kap az Egyesült Államok szövetségeseinek folyósított juttatásból.

Amerikai remények szerint a segély ellensúlyt jelenthet a radikális muzulmán erőkkel szemben Pakisztánban. A pénzt többek között iskolák, utak építésére, a mezőgazdaság, a vízgazdálkodás és az igazságszolgáltatási rendszer fejlesztésére költik majd.

A kongresszus a segély odaítélésével egyidejűleg követelte Barack Obama elnöktől, hogy készüljön rendszeresen beszámoló a pénz felhasználásáról, megelőzendő az esetleges csalást és korrupciót.

A szenátus már a múlt héten megszavazta a Pakisztánnak járó, emelt összegű segélyt. Iszlámábád egyúttal a katonai célú amerikai segélyek egyik legnagyobb felvevője.

Az Egyesült Államok kulcsfontosságú szövetségesnek tekinti Pakisztánt a terrorizmus elleni küzdelemben és a muzulmán országgal szomszédos Afganisztánban folyó hadműveletek miatt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Argentína kérte Spanyolországtól egy volt katonai pilóta kiadatását

Az argentin igazságszolgáltatás kérte szerdán Spanyolországtól egy holland légitársaság pilótájának… Tovább olvasom