Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Házkutatást tartottak Liliane Bettencourt-nál

Franciaország - Házkutatást tartott a francia rendőrség szerdán az ország leggazdagabb asszonya, Liliane Bettencourt otthonában a L Oréal kozmetikai cég örökösnőjének egy nagyvilági fotóművészhez fűződő kapcsolata ügyében.
A rendőrség órákon át kutatott Bettencourt-nak Párizs egyik elővárosában, Neuilly-ben fekvő magánszállójában, a tulajdonos távollétében.

Az ügyben a milliárdos lánya kezdeményezett eljárást, azzal vádolva a 63 éves Francois-Marie Banier fotóművészt, hogy egymilliárd euró értékben csalt ki ajándékokat 87 éves szenilis anyjától. Francoise Meyers-Bettencourt anyja gyámság alá helyezését is kezdeményezte.

Liliane Bettencourt, aki a házkutatás időpontjában külföldön tartózkodott, közleményben felháborodásának adott hangot a házkutatás módja miatt. Az idős asszony azt állította, hogy hozzájárult az intézkedéshez, mivel "nincs takargatnivalója", de "rettentően felháborította", hogy értékmegőrzőinek zárjait feltörték, alkalmazottainak szobáit pedig átkutatták a rendőrök. "Nem értem, hogyan bánhatnak így velem, amikor - ha elhiszem, amit olvasok - áldozatnak tartanak" - ironizált a milliárdos a közleményben.

Liliane Bettencourt különösen hevesen kikelt saját lánya és az ügyben kiegészítő vizsgálatot folytató Isabelle Prévost-Desprez bíró ellen.

A Le Monde című francia napilap szerint a rendőrség olyan apró feljegyzéseket keresett, amelyeket állítólag a fotóművész és Patrice de Maistre, a Bettencourt-vagyon kezelője írt, hogy mind nagyobb befolyást gyakoroljanak a gazdag örökösnőre. Liliane Bettencourt egyik volt szobalánya július végi kihallgatásán elmesélte, hogy a két férfi miként terrorizálta az idős asszonyt, olyan cédulákat hagyva szerteszét az otthonában, amelyek azt sugalmazták Liliane Bettencourt számára, hogy a lánya meg akarja fosztani a szabadságától. A szobalány szerint a két férfi be akarta magoltatni az örökösnővel, hogy mit kell mondania fontos találkozók előtt.

A Bettencourt-ügyet adócsalás és a jobbközép kormánypártot érintő illegális pártfinanszírozás gyanúja is terheli.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összeomlott egy ház Szentpéterváron

Oroszország - Összeomlott egy nyolcemeletes ház szerdán Szentpéterváron: a rendkívüli helyzetek… Tovább olvasom