Délmagyar logó

2017. 01. 24. kedd - Timót -7°C | 2°C Még több cikk.

Helsinkiben felszámoltak két cigánytelepet

Rendőrök jelenlétében számoltak fel a finn hatóságok egy sátortábort és egy bódételepet Helsinkiben, lakóhelyük elhagyására kényszerítve a telepeken élő romákat.
A finn főváros illetékes szervei évek óta macska-egér játékot folytatnak a zömmel Romániából és Szlovákiából érkezett romákkal. Jussi Pajaunen polgármester nyíltan hirdeti, hogy meg akarja szabadítani Helsinkit az utcai koldusoktól. Mivel EU-tagállamok polgárai nem utasíthatók ki Finnországból, a hatóságok egészségügyi és tűzrendészeti előírásokra hivatkozva lépnek fel annak érdekében, hogy eltávolítsák lakóhelyükről a romákat.

A hét elején kilakoltatott több tucat roma ezentúl csak magánszemélyek és keresztény jótékonysági szervezetek segítségére számíthat. A kilakoltatás a helyi sajtó szerint incidens nélkül zajlott le.

Segélyszervezetek rasszista politikával vádolják a helsinki önkormányzatot. Szerintük a hatóság nem veszi figyelembe, hogy a romák munkát keresnek, és számos esetben - magánszemélyek közvetítése nyomán - találnak is Helsinkiben.

Olvasóink írták

 • 5. sőndör 2009. október 28. 13:53
  „Fuj, már ott is üldözik őket ! Roma holocaustot és saját országot nekik !!”
 • 4. favágó 2009. október 28. 13:37
  „Ezek az északiak milyen rasszisták!:-) Mi lesz szegény barnákkal, így a tél előtt? Biztos, hogy nem elírás? Tényleg munkát keresnek? (De arra vigyáznak, nehogy megtalálják!:-))))))))))))”
 • 3. bo 2009. október 28. 13:29
  „Megoldják, majd haza költöznek SVÉDországba!!!:-))))”
 • 2. 751510 2009. október 28. 12:47
  „"Segélyszervezetek rasszista politikával vádolják a helsinki önkormányzatot" Ez némi magyarázatra szorul.”
 • 1. dodó 2009. október 28. 11:34
  „Történik mindez egy olyan (Európai Uniós) országban, ahol a cigányság részaránya 2 ezrelék, ahogy azt a ottani adatok és források alapján bárki ki tudja számolni. Ez kb. ötvenede a magyar értéknek - a finnek mégis azonnal a mokkákra gyanakodnak, ha az újságok bűncselekményről írnak. Vajon miért? Tán csak nem azért, mert nemcsak a rablásban járnak elől eme nemes kultúra képviselői (lásd az ottani, hivatalos (!), száznyolcvanszoros (!!!) arányt), hanem minden más bűnözési típusban is? Nem véletlenül gondolják azt, hogy a cigányaik döntő többsége, vagy éppenséggel mindegyike azonnal leszálékoltatja (rokkantnyugdíjaztatja) magát, amikor 18 éves lesz. Ha nem lenne ennyire elterjedt ez a cigó praktika Finnországban (is, akárcsak nálunk vagy bárhol máshol), akkor az emberek nem kérdeznék meg azonnal: "ugye, huszonéves rokkantnyudíjasokról [azaz: cigányokról] van szó?"
  Nesze neked "integrált", "a társadalom értékes részét képező, a kultúrát színesítő, dolgozó, adót fizető, felzárkóztatott, értékes, termelő" mokkák. Ugyanaz a hulladék, selejt Finnországban, mint nálunk - vagy bárhol máshol. Ezeket egyetlen egy államban nem tudták rendesen integrálni, a társadalom alkotó, adófizető részévé tenni. Nem véletlen, hogy a fajvédők sem képesek előhozakodni egyetlen egy olyan országnak a nevével sem, ahol ez, úgymond, sikerült.
  Ha nem ez lenne a helyzet, akkor a finnek nem utálnák őket ennyire, nemdebár?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyos robbantásos merénylet egy pakisztáni piacon

Pakisztán - Nagy erejű pokolgép robbant szerdán egy piacon Pakisztán északnyugati részén, Pesavar… Tovább olvasom