Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

Helyhatósági választások kezdődtek Venezuelában

Megnyíltak a szavazóhelyiségek helyi idő szerint vasárnap reggel Venezuelában, és megkezdődtek a helyhatósági választások, amelyek az első tesztjét jelentik az áprilisban megválasztott Nicolás Maduro elnök kormányának.
Mintegy 19 millió ember választhat meg 337 polgármestert és 2455 városi, községi tanácsost.

Maduro, a márciusban elhunyt Hugo Chávez elnök politikai örököse, az elmúlt hónapokban mindent megtett azért, hogy a cselekvés emberének tűnjék egy olyan ország súlyos gazdasági nehézségeivel szemben, amelynek pedig a legjelentősebb olajtartalékai vannak a világon.

Néhány nappal korábban a felmérések még azt mutatták, hogy Maduro voluntarizmusát és populizmussal színezett intézkedéseit jól fogadja a középosztály, amely végül is a vártnál kevésbé látszik hajlamosnak arra, hogy büntesse a kormányzó szocialista pártot az urnáknál. Az országban rekordmértékű, 54 százalékos az infláció január óta, s hiánnyal kell szembenézni alapvető fogyasztási cikkekből.

Az ellenzék számára, amely eddig mintegy ötven települést irányított, ennek megkettőzése kielégítő eredmény lenne, még ha így körülbelül 230 helyen a szocialisták maradnának is hatalmon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ukrajnai tüntetések - Ellenzék: a kormány rendkívüli állapotot akar kiprovokálni

A Batykivscsina szerint a kormány küzdősportokban jártas fiatalok felbérlésével szándékozik összetűzéseket provokálni. Tovább olvasom