Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Hidegben és csendben kezdődött a velencei karnevál

A rendkívüli hideg és fagy miatt elmaradt a velencei karnevál első gondolás felvonulása.
A világ egyik legismertebb karneválja az idén ugyan a megszokottnál hosszabb, ám a Velencét is sújtó sarkvidéki hideg megnehezíti a szórakozást.

A hagyomány szerint a Canal Grandén gondolákkal rendezett jelmezes felvonulást a csatornák befagyása miatt nem tudták megrendezni és a tereken való ünneplés is keveseket vonzott az idén három hétig tartó velencei karneválon.

A város a jó idő visszatérésében reménykedik. A karneváli program (carnevale.venezia.it) fő helyszíne most is a Szent Márk tér, de a farsangi tradíció az összes szigeten és a szárazföldi Mestrében is életre kel. A mottó az, hogy karneválkor a felöltött jelmez alatt mindenki egyenlőnek és ugyanolyan főszereplőnek számít, pontosan úgy, ahogyan urak és szolgák sem tettek különbséget egymás között a már a 13. században is ünnepelt velencei karnevál napjaiban.

Kiemelkedő esemény lesz február 11-én a karneváli felvonulás és február 12-én az úgynevezett Angyal repülése, amikor egy szép lány "repül le" a Szent Márk téri harangtorony tetejéről.

Az idei programból nem hiányzik a jelmezverseny (online bárki benevezhet), az egymást követő koncertek, színelőadások és a gyerekeknek tartott karneváli mulatságok. Akinek pénztárcája megengedi, a velencei palotákban és a kaszinóban rendezett bálokon is részt vehet. A Pantakin színházi társulat olasz, francia és angol nyelvű városnézést tart a velencei legendák és titkok felelevenítésével. Idén is felállították azt a kutat, ahonnan karnevál alatt bor csordogál - természetesen helyi vörösbor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Financial Times: három nagy légitársaság marad fenn Európában

A "fapados" cégek mellett legfeljebb három nagy hagyományos légitársasági csoport marad fenn… Tovább olvasom