Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Hillary Clinton a gazdaság szolgálatába állítaná az amerikai diplomáciát

Az amerikai diplomácia mindent elkövet majd, hogy előrelendítse az Egyesült Államok gazdasági érdekeinek külföldi érvényesítését - ígérte Hillary Clinton vállalati vezetőkkel Washingtonban tartott találkozóján.
Az amerikai külügyminiszter szerint az Egyesült Államok elmaradt bizonyos "baráti és szövetséges" országok mögött a tekintetben, hogy a diplomáciát a gazdasági érdekek szolgálatába állítsa. Az amerikai vállalatok a washingtoni kormányban nem mindig találtak szövetségesre - tette hozzá a helyi idő szerint kedden tartott találkozón.

Clinton elmondta, hogy emiatt megkért minden magas rangú amerikai diplomatát, külföldi útjaikon segítsék elő az amerikai vállalatok érvényesülését.

A miniszter ígéretet tett arra, hogy az országhatáron túlra vezető hivatalos útjain maga is találkozik majd vállalati vezetőkkel.

Clinton olyan időszakban rukkolt elő kezdeményezésével, amikor az Egyesült Államok egyre élesebben bírál bizonyos országokat - többek között Kínát - amiatt, hogy washingtoni megítélés szerint igazságtalan pénzügyi támogatást nyújtanak vállalataiknak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrségi ostrom és börtönlázadás Balin

Börtönlázadás tört ki az indonéziai Bali sziget egyik fegyházában: a fegyencek irodahelyiségeket… Tovább olvasom