Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Hírek nélkül maradt Görögország

24 órás általános sztrájkot tartottak a görög média dolgozói hétfőn.
Hírek nélkül maradt hétfőn Görögország, miután 24 órás általános sztrájkot tartottak a média dolgozói, állásaik megőrzését követelve, s tiltakozva a válság miatt a sajtóban is általánossá vált fizetéscsökkentések ellen.

A televíziók és rádiók többsége, továbbá az ANA nemzeti hírügynökség egyetlen hírt vagy közleményt sem adott ki, s a legnagyobb internetes portálok sem frissítették oldalaikat, a napilapok pedig nem jelennek meg kedden.

A hajnali 3 órakor kezdődött munkabeszüntetés elvben minden görög újságíróra nézve kötelező volt, mivel a sztrájktörőket a szakszervezetek szankciókkal sújthatják.

Az akciót minden újságíró szakszervezet támogatta, "méltó kollektív szerződések aláírását", valamint "a munkahelyek megőrzését" követelve, válaszul azokra az elbocsátási hullámokra, amelyek az adósságválság 2010-es kezdete óta több mint négyezer újságírót sújtottak már.

Az érdekvédők szerint az ágazat munkaadói emellett hónapok óta egyéni szerződéseket kényszerítenek alkalmazottaikra, fizetésük 20-30 százalékos csökkentésével, és kényszerszabadságolásokkal.

Az 1990 óta a politikai összefonódások, no meg a bőséges banki hitelek, s a médiaszabályozás hiánya miatt mesterségesen megnövelt görög médiában az elmúlt két évben többek között három nagy lap is tönkrement, köztük a baloldali sajtó két oszlopa, a To Vima hetilap és az Eleftherotipia című napilap. Emellett eltűnt a színről az Alter magán televíziós csatorna is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendkívüli bankadót vezetnek be Szlovákiában

A banki különadóból közel 50 millió euró többletbevételre számít a szlovák kormány. Tovább olvasom