Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Hivatali visszaéléseket vizsgáltak Kínában

Kína - Jogsértések, szabálytalanságok miatt az elmúlt öt évben csaknem negyvenezer kormányzati és az igazságszolgáltatásban dolgozó hivatalnok ellen indítottak eljárást Kínában – közölte a kínai főügyész, Cao Csien-ming Pekingben.
A közel negyvenezer emberből öt töltött be tartományi, illetve minisztériumi szintű posztot, 47-en a prefektúrákon - a tartományi szint alatti közigazgatási egységekben - dolgoztak.

Az esetek majdnem felében emeltek vádat, és csaknem 20 milliárd jüan (mintegy 540 milliárd forint) értékű kárt sikerült helyreállítani a tájékoztatás szerint.

Az ügyészségek megszigorították az ellenőrzést olyan esetekben, amikor a hivatali hatalmukkal visszaélő kormányzati hivatalnokok, vagy az igazságszolgáltatásban dolgozók váltak érintetté, mások jogait korlátozták, vagy maffia-szerű csoportokat támogattak. Több ezer vizsgálatot végeztek kötelességszegés, vagy például illegális fogva tartás, személyes bosszú és választási csalás miatt.

Összesen több mint 1500 embert ítéltek el törvénytelen kutatás, kényszervallatás, bizonyítékok erőszakkal történő megszerzése, vagy a fogva tartottakkal szembeni durva bánásmód miatt.

A főügyészség a közbiztonsági minisztériummal közösen öt hónapon át tartó vizsgálat keretében ellenőrizte az érintett intézményeket. Azt követően indítottak vizsgálatot, hogy februárban egy fogvatartottat társai halálra vertek Jünnan tartományban. Ugyancsak vizsgálatot rendeltek el 2006-ig visszamenőleg azokban az esetekben, amelyek során nem természetes halállal hunytak el rabok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az EU-országok visszautasíthatják gyanúsítottak kiadását az USA-nak

Az Európai Unió tagországai visszautasíthatják olyan gyanúsítottak kiadását az Egyesült Államoknak,… Tovább olvasom