Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Hordozható lámpákat ad az afrikai gyerekeknek Tajvan

Tajvan kibővíti azt a programját, amelynek keretében kis, hordozható lámpákat szállít afrikai gyerekeknek. Az akció célja, hogy a gyerekek olvassanak, és ne hagyják ott az iskolát.
Az eredetileg Burkina Fasóban útjára induló program kibővítését maga a tajvani elnök, Ma Jing-zsou (Ma Ying-jeou) jelentette be. A lépés azt sejteti, hogy Tajvan megpróbál változtatni azon a diplomáciai stratégián, miszerint pénzügyi eszközökkel támogatja a sziget államiságát elfogadó országokat.

A program keretében az iskolák napelemet kapnak, amelyekről kis, hordozható lámpák tölthetők fel. Ez remények szerint a gyerekeket az olvasás mellett arra is ösztönzi majd, hogy bejárjanak az iskolába, hiszen csak itt tölthetik fel lámpájukat - magyarázta Ma Jing-zsou.

Burkina Faso 15 milliós lakosságának mindössze 5 százaléka rendelkezik áramellátással. Az emberek - sokszor gyerekek is - az utcai világításnál olvasnak esténként.

Tajvan áprilisban szállította le az első, 1000 lámpából álló csomagot két Burkina Fasó-i általános iskolának. Az egyenként 10 dollárba (2200 forintba) kerülő lámpákat az ország oktatási minisztériuma vásárolta meg.

A tajvani elnök Tertius Zongo Burkina Fasó-i miniszterelnökkel lezajlott csütörtöki találkozója után elmondta: terveik szerint a programot kiterjesztik majd más afrikai országokra is, bár hogy melyekre, nem nevezte meg.

Burkina Faso egyike annak a 23, többségében kis és szegény országnak, melyek elismerik Tajvan önálló államiságát. Kínával ezzel szemben több mint 200 ország tart fenn diplomáciai kapcsolatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Törölték a milánói járatokat az izlandi hamufelhő miatt

A hamufelhő miatt nem indultak el Ferihegyről a milánói járatok vasárnap délelőtt és törölték az… Tovább olvasom