Délmagyar logó

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 10°C | 21°C Még több cikk.

India szünetelteti a maoisták elleni fellépést az olasz túszok elengedése érdekében

Az indiai központi kormány szünetelteti a maoista lázadók elleni akciókat annak érdekében, hogy elérje az általuk elrabolt két olasz turista szabadon engedését - jelentette a The Times of India című napilap hétfőn.
A felkelők a múlt héten hurcolták el a két olaszt a kelet-indiai Orissza szövetségi államban. A turisták elengedéséért cserében a felkelők azt követelik, hogy a hatóságok vessenek véget az ellenük folyó hajtóvadászatnak. Közölték, hogy a túszaik szabadon engedése attól függ, milyen választ kapnak a kormánytól.

A lap szerint az indiai központi kormány tájékoztatta Olaszországot az esetről és az Orissza állam vezetése által a túszok elengedéséért tett erőfeszítésekről.

A központi kabinet döntött a lázadók elleni műveletek leállításáról, a szövetségi állam kormánya pedig a színfalak mögött tárgyalásokat kezdeményezett a felkelőkkel. Az újság mindazonáltal úgy értesült, a központi biztonsági szolgálatok közölték a szövetségi állammal, csak az erő pozíciójából tárgyalhat, mert a szolgálatok úgy vélik, a lázadók a nemzetközi elítéléstől tartva valószínűleg nem mernek ártani túszaiknak.

A szélsőbalos felkelők leginkább rendőröket, katonákat és kormányhivatalnokokat ejtenek túszul, akik ellen gyakran hajtanak végre robbantásos merényleteket is, hogy kicsikarják követeléseik teljesítését. Azt állítják magukról, hogy nemzeti kisebbségeket és nincstelen vidéki embereket védelmeznek rendőri túlkapásoktól és a korrupciótól. Külföldi állampolgárokat most először támadtak meg az indiai maoista lázadók.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A camorra az adóhivatalt is lefizette

Az olasz adóbíróság tizenhat bíráját is érintette a nápolyi pénzügyőrség újabb camorra ellenes… Tovább olvasom