Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Indiai erőszak: a támadók vadásztak valakire, akit megerőszakolhatnak és megölhetnek

A hat elkövető, köztük egy magát 18 év alattinak mondó tinédzser december 16-án este együtt vacsorázott és akkor forralták ki tervüket.
Az indiai orvostanhallgató lánynak és barátjának a támadói előre elhatározták, hogy aznap éjjel találnak egy nőt, akit megerőszakolhatnak és megölhetnek - állítja egy rendőrségi jelentés.

A Reuters hírügynökség által pénteken ismertetett vádirat szerint a hat elkövető, köztük egy magát 18 év alattinak mondó tinédzser december 16-án este együtt vacsorázott Újdelhi egyik déli nyomornegyedének egy lakásában, és ott forralták ki tervüket.

A banda egy iskolabusszal vadászott a megfelelő áldozatra, s amikor Újdelhi déli részén egyik bevásárlóközpontnál mozi után hazafelé igyekvő fiatal pár felszállt a buszra, brutálisan megverték a férfit, 23 éves barátnőjét pedig többször is megerőszakolták, majd kidobták őket a buszból. Az eset hatalmas felháborodást keltett India-szerte, ahol egyébként is gyakoriak a büntetlenül maradt nemi erőszakcselekmények. A lány két héttel az eset után belehalt sérüléseibe.

A vádlottak "előre eldöntötték" tettüket, és "szándékukban állt megölni a nőt" - áll az ügyészség által a bíróságnak átadott dossziéban. A több mint 600 oldalas iratanyag tartalmazza a vád képviselőinek bizonyítékait is, amelyek a halottkémi vizsgálatból, a vádlottak és a tanúk vallomásaiból és az orvosi látleletekből származnak.

A vádlottak egyik ügyvédje ugyanakkor azt állította csütörtökön, hogy a rendőrség erőszakkal csikarta ki védenceikből "a bizonyítékokhoz illeszkedő vallomást". A bíróság által kirendelt ügyvédek szerint a vádirat hemzseg a nyomozás során elkövetett hibáktól, s kifogásolták azt is, hogy védenceik túl sokáig maradtak jogi képviselet nélkül.

Az ügyet tárgyaló bíróság múlt szombaton ismertette a védelemmel a rendőrségtől megkapott iratanyagot, amely az indiai törvények szerint attól fogva nyilvános közokiratnak minősül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összeverték Klicsko pártjának egyik képviselőjét

Vitalij Klicsko ukrán pártjának egyik képviselőjét autójából rángatták ki ismeretlenek, majd… Tovább olvasom