Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Irakban tárgyalt az amerikai hadsereg vezetője

Bagdadban tárgyalt Martin Dempsey, az amerikai fegyveres erők legfőbb vezetője kedden, első ízben az amerikai erők tavaly decemberi iraki kivonulása óta.
A tábornok hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államokra "partneri" minőségben még fontos szerep vár Irakban.

Dempsey tábornok, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke - aki előzőleg Afganisztánban járt, és repülőgépét támadás érte a földön - hatórás bagdadi tartózkodása alatt találkozott Núri al-Máliki kormányfővel és iraki vendéglátójával, Babaker Zebari tábornokkal.

Nem sokkal érkezése előtt Dempsey a francia hírügynökségnek azt mondta, hogy az Egyesült Államok befolyása továbbra is fennmarad Irakban. "De mostantól partnerként cselekszünk, és nem tulajdonosként."

A tábornok kijelentette, hogy iraki partnereivel párbeszédet kíván kezdeni, és meg akarja erősíteni a katonai kapcsolatokat Bagdaddal.

Núri al-Málikival folytatott másfélórás megbeszélése után az újságíróknak azt mondta, hogy az iraki miniszterelnökkel megvitatták a szíriai konfliktust, Irak igényét az amerikai erőkkel való közös kiképzésekre, továbbá amerikai informatikai berendezések, mindenekelőtt rádiólokátorok, légvédelmi fegyverek és a határőrizetet szolgáló berendezések vásárlását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Görögországnak több idő kell a reformok végrehajtásához

Antonisz Szamarasz szerint csak egy lélegzetvételnyi idő kell, hogy új erőre kapjon a gazdaság és… Tovább olvasom