Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 28°C Még több cikk.

Irán a világ bármely pontját elérheti új rakétájával?

Egy vezető orosz rakétaszakértő szerint az iráni műhold hétfői sikeres fellövése azt bizonyítja, hogy Iránnak olyan rakétája van immár, amivel elérheti a Föld bármely pontját.
"Megemelem a kalapomat az iráni tudósok előtt" - mondta Vitalij Lapota, az RKK Energia nevű orosz űrtechnikai cég vezetője az Interfax orosz hírügynökségnek.

Irán hétfőn lőtte fel a Remény nevű, első saját fejlesztésű műholdját egy ugyancsak iráni hordozórakétával, a Safir-2-vel. A fellövés riadalmat keltett Irán ellenfeleinél, akik szerint a rakéta egyértelműen fenyegető üzenet, mivel Irán azt közölte általa a világgal, hogy nukleáris robbanófejjel a rakéta elérheti a Föld bármely pontját. A hétfői fellövés akkor történt, amikor Irán ismételten visszautasította az ENSZ követelését, hogy fejezze be urándúsítási programját.

Olvasóink írták

 • 7. floridaimagyar 2009. február 09. 02:39
  „Nekem nagyon nem tetszik, nem tetszik - egy diktatroikus allamban ahol utaljak a nem - iszlamokat ilyen messzire menjen a fegyvertechnichologia - vagy Izrael vagy mi le fogjuk rohanni - allitolag regota letezett egy terv ha barmi tortenik a teruleten , hogy 48 oran belul ki USA ki tudna szedni Iran katonai bazisait, remelem hasonlo dolgok nem kovetkeznek be, mert nekem mar elegem van a kozel-keleti haborukbol. Megorult ez a vilag, ez a 21. szazad nem fejlodes hanem erkolcsi, politikai es gazdasagi katasztrofa fele halad.”
 • 6. cyt 2009. február 08. 16:23
  „aranka2, neha hasznald az eszedet is, ne csak a *politikai elit szlogenjeit ismetelgesd*. SP emlitett egy-ket szempontot, amire magad is rajohettel volna, ha "szeleslatokorubben" olvasol es szemleled a vilagot. Az elmult 8 ev USA kulpolitikaja SEMMI de SEMMI pozitiv hatast nem gyakorolt a vilagbekere. Kiderult, hogy hazudoznak es erdekeik szerint elferditenek mindent ahhoz, hogy a penzvilag elitjei rategyek kezuket a letfontossagu nyersanyagforrasokra (olaj, gaz, viz). Beke csak egyenjogu felek kozott letezik - az egyenjogusag pedig itt szellemi kategoria.”
 • 5. SP 2009. február 07. 14:18
  „2. hozzászólás walaki 2009.02.06. 13:30
  Az USA Irakot a világot fenyegető fegyverekre hivatkozva támadta meg. Bárkit megtámad koholt váddal is, ha az érdeke úgy kívánja. Irán keményebb falat lenne.”
 • 4. SP 2009. február 07. 14:07
  „3. hozzászólás aranka2 2009.02.07. 10:10
  Fontos partnere lehet, lesz Irán az EU nak!
  A jó minőségű gázra, a gázvezetékre szükségünk van.
  Az oroszok monopolhelyzete megtörhető lenne. Magyarok érdeke az Iránnal történő szoros kapcsolat elmélyítése.
  Más előnye is lehet közel-közép keleten. Helyre állna az erőegyensúly. Izrael túlhangsúlyozott szerepe csökkenne. Visszatérhetne a béke Palesztinába is.
  Te is a béke mellé állsz természetesen.”
 • 3. aranka2 2009. február 07. 10:10
  „1-2, hülyék vagytok? Mi, európaiak megsemmisítendő keresztes hordák vagyunk számukra! Vagy ezt csak akor hiszitek el, ha a Mátyás-templomban ismét müezzin imádkozik majd?”
 • 2. walaki 2009. február 06. 13:30
  „Hurrá! Végre van indok, hogy amerika és láncos kutyái a földdel tegyék egyenlővé Iránt. ŐsziBarack nemsokára kiadja a parancsot, hogy induljanak a hős amerikai katonák, hogy ismét megmentsék a világunkat a pusztulástól. Éljenek a hős amerikaiak, éljen a hamburger és sültkrumpli kultúra! Le a gonosz és minden hájjal megkent arabokkal, akik egytől-egyik csak terroristák lehetnek!”
 • 1. cyt 2009. február 06. 08:48
  „Gratulálok ezért a tudományos-technikai teljesítményért. Kina és India után egy újabb ázsiai ország tette le névjegyét a rakéta-technika és űrkutatás területén. Azt pedig nagyon sajnálatosnak tartom, hogy a VILÁG politikai elitjének nevezettek egy ilyen cselekedetben KIZÁRÓLAG és CSAKISCSAK fenyegetést és fenyegetettséget vélnek felfedezni. Ez egyrészt azt mutatja, mennyire a KETTŐS MÉRCE elve alapján ítélnek meg minden dolgot, másrészt pedig azt mutatja, hogy KÉPTELENEK az iráni szempontból IS szemlélni (nézni) a világ eseményeit. A demokratikus-liberalizmus képtelen az egymásmellettiség elfogadására.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Obama: Egyre betegebb az amerikai gazdaság

Az amerikai elnök csütörtökön arra figyelmeztetett, hogy a napok múlásával egyre betegebb az… Tovább olvasom