Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Iráni atomprogram: Zarif derülátó a tárgyalásokkal kapcsolatban

A nemzetközi közösség biztos akar lenni abban, hogy Irán nem törekszik atombomba előállítására.
Derűlátó a Teherán atomprogramjáról szóló tárgyalások kimenetelét illetően az iráni külügyminiszter.

Mohamad Dzsavad Zarif a Catherine Ashtonnal, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselőjével folytatott megbeszélését követően hétfő este Brüsszelben úgy fogalmazott: a tárgyaló felek elkötelezettek az iránt, hogy felülkerekednek az előrelépést gátló akadályokon.

Az iráni politikus a találkozót követően az Egyesült Államokra utalva ugyanakkor megjegyezte: egyesek viselkedése kevésbé kedvező a haladás szempontjából. Washington pénteken büntetőintézkedéseket hozott olyan személyek és szervezetek ellen, akik és amelyek állítólag megszegték az Irán elleni szankciókat.

Az iráni külügyminiszter ennek ellenére is úgy fogalmazott, derülátó a tekintetben, hogy a november végi határidőre megállapodás születik a hatok - az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagja és Németország -, valamint Irán között.

A hatokat képviselő Catherine Ashton elmondta: bízik abban, hogy az egyeztetések már az ENSZ következő közgyűlésének kezdete, azaz szeptember 16. előtt folytatódnak. A tárgyalások újabb hivatalos fordulóját a közgyűléssel párhuzamosan tartják majd.

A nemzetközi közösség biztos akar lenni abban, hogy Irán nem törekszik atombomba előállítására. Teherán váltig állítja, hogy nukleáris programja békés célú, és azon fáradozik, hogy a Nyugat feloldja az ellene hozott szankciókat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három követelése van az an-Núszra Frontnak

Az iszlamista an-Núszra Front közölte, hogy három követelése van a Golán-fennsíkon foglyul ejtett… Tovább olvasom