Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Ismét magyar fiatalokat bántalmaztak Temerinben

Ismét bántalmaztak két magyar fiatalt Temerinben - írja hétfőn a VajdaságMa délvidéki hírportál.
Az incidens vasárnap hajnalban történt. A fiatalok egy szórakozóhelyről hazafelé tartva magyarul beszélgettek, amikor elhaladt mellettük egy hat ismeretlen személyből álló csoport, amelynek tagjai - a sértettek elmondása szerint - hirtelen visszafordultak, és rájuk támadtak.

Az egyik magyar fiatalembert üvegpalackkal fejbe vágták, míg a másikat földre teperték és összerugdosták. A támadók a fiúk bántalmazása közben "a magyar anyjukat szidalmazták szerb nyelven" - írja a hírportál.
A két áldozat közül az egyik súlyosabb sérüléseket szenvedett. Ötven méterre a verés helyszínétől a huligánok újra magyarokra támadtak. Egy újabb magyar fiatal sérült meg, orrtörést szenvedett, két társa pedig könnyebb sérülésekkel megúszta a verést.

A rendőrség nyomozást indított az ügyben. Hivatalos közleményt nem adtak ki az esetről.

Temerinben az elmúlt években gyakoriak voltak a helyi magyar kisebbség elleni támadások. Egy évvel ezelőtt, 2011 karácsonyán, az éjféli mise után egy nyugdíjas magyar asszonyt, illetve a segítségre siető magyar házaspárt is bántalmazta két szerb férfi. Az incidenst megelőzően is több etnikai alapú incidens történt itt. A rendőrség emiatt megerősítette a járőrözést a város utcáin, és a megszaporodott bűncselekményekkel összefüggésben a vajdasági tartományi biztonsági tanács kihelyezett ülést tartott a városban, amelyen részt vett Ivica Dacic akkori belügyminiszter, aki most a kormány élén áll.

Tavaly októberben azonban az ottani média arról adott hírt, hogy magyarok bántalmaztak két szerb fiatalt. Ebben a városban történt 2004-ben egy nagy visszhangot keltő incidens: öt temerini magyar fiatal súlyosan bántalmazott és megalázott egy szerb férfit. A magyar fiatalokat tíztől tizenöt évig terjedő börtönbüntetésre ítélték. A súlyos büntetés felháborodást okozott a délvidéki magyarok körében, és megterhelte a magyar-szerb kapcsolatokat is. Az öt elítélt közül kettőt tavaly novemberben - két héttel Áder János magyar és Tomislav Nikolic szerb elnök budapesti találkozója után - kiengedtek a börtönből.

Olvasóink írták

 • 16. deszkás 2013. január 29. 08:59
  „Ez az egyik fél állítása. És a másiké?”
 • 15. 48as 2013. január 28. 21:19
  „13.queenmargareth1 2013.01.28. 20:54

  Szerintem az csak természetes, hogy a külhoni magyarok között is van ilyen is, olyan is, csak úgy mint itthon.

  A másik meg, akarva-akaratlan felveszik a szerb, román, szlovák, német, amerikai, vagy ukrán mentalitást. Ezt nem lehet elker?lni, de ettôl lehetnek ôk a nemzetünk tagjai, ha azt úgy érzik, és olyan nevelést kaptak a szüleiktôl.

  Én így látom. :-)”
 • 14. queenmargareth1 2013. január 28. 20:55
  „jav. színpad”
 • 13. queenmargareth1 2013. január 28. 20:54
  „Érdekes, hogy mi magyarok minden országban így a sajátunkban is belefutunk az állandóan a verekedésbe.Sosem más nép, náció a hibás, csak mi kezdhetjük és mi szenvedhetjük el.
  <moderálva> a szerbekre.Mint a szlovák, <moderálva>.
  Akik azzal dicsekedtek itt a sörfeszten, hogy, ha akarják ők vajdasági magyarok, ha akarják szerbek, éppen milyen alkalom mit hoz.És ők ezt kihasználják.ott hőbörgött, hogy itt van 100000 ft , de a Surdát eredetiben nyomják le nekik!!!Érdekes, hogy a szinpad előtt kiverte a balhét, de nem mertek hozzányúlni, mert szegény háborús országból származó sokat szenvedett "magyar".”
 • 12. 48as 2013. január 28. 20:46
  „A mi nagy szónokunk nem tud semmit elérni a magyarok védelme érdekében, de magyar állampolgárságot gyorsított eljárásban kiadják, lehet, hogy még ezért is szidják, verik magyarjainkat a szomszédban?
  Eôszôr a jogot, és védelmet kellett volna a diplomáciának kialkudni, utánna felgyorsítani az állampolgárság kiadását.
  A kettôs állampolgárság nem sokat ér, ha idegen országban kell nékük élni. Nékik az ottani törvények szerint kell élni, máskép csak nehézségekkel fognak életük végéig küzdeni.”
 • 11. radic 2013. január 28. 20:19
  „9. vmagdi 2013.01.28. 19:25

  Tessék befejezni a trollkodást! :)”
 • 10. bánki 2013. január 28. 20:07
  „Mi ez egy 70 éves <moderálva> képest ?”
 • 9. vmagdi 2013. január 28. 19:25
  „az írásod stílusából azért sok mindent megértek. Minden csak akcio-reakcio”
 • 8. szodaviz 2013. január 28. 18:00
  „Nem szórakozott együtt a két magyar fiatal és a hat fős szerb csapat.
  Évek óta ez a gond Temerinben.Mintha meg lenne határozva, hogy ez szerb kocsma, avagy magyar.
  Szabadkán is így van.Ahova mi szoktunk járni ott magyar a tulaj, a vendégek 90 százaléka magyar nemzetiségű.
  Múltkor meg is jegyezte egy szerb alak, hogy jóhogy nem járnak ide szerbek, mikor nem akarnak egy <moderálva> magyart gazdagítani...
  Itt tartunk.
  Vmagdi: nem hiszed, de így van.Bizonyára tavaly az éjféli miséről hazafelé tartó 76 éves asszony is verekedett az ártatlan 20 éves suhancokkkal.Ha nem is érzed magad magyarnak( habár magdi vagy :D), ha elmennél Temerinbe, akkor feltételezem hogy szerbül nem tudnál szót érteni a szerbekkel, a magyar beszédedért meg ugyanúgy bevernék az arcod, független attól, hogy nő vagy.
  Esetleg a nyakadba kéne akasztani egy táblát, hogy magyar vagyok, de a szerbekkel vagyok, csak üssétek a magyarokat, mert békétlen nemzet.
  Ez már nagyon gáz lenne.
  Meg kell nézni néhány szerbet, amikor át jönnek Szegedre.Nem tudom ki a békétlen.”
 • 7. vmagdi 2013. január 28. 16:24
  „minden ujsagban most ez a szagcime, megtamadtak magyarorszagot”
 • 6. Tiszthelyettes 2013. január 28. 16:15
  „5 de gyurcsányé és szellemi elvtársaié igen, és fel is bátorította a boszniai menekült honfoglalókat...”
 • 5. queenmargareth1 2013. január 28. 15:57
  „hm, oda nem jutott el orbán beszéde...”
 • 4. vmagdi 2013. január 28. 15:43
  „és bulizzon diszkóban hajnalig, ááá kár , hogy utálom a piát is :)”
 • 3. kiring 2013. január 28. 15:36
  „A puding próbája az evés, ajánlom vmagdi -nak költözzön Temerinbe!”
 • 2. X_Y 2013. január 28. 14:01
  „A legtöbb verekedés úgy kezdődik hogy a másik visszaüt..”
 • 1. vmagdi 2013. január 28. 12:51
  „míg nem hallgatjuk meg a másik felet, ne keltsünk már ilyen hangulatot, a hajnalban diszkóból jövő magyarok se lehetnek angyalok, lehet, hogy beszóltak egymásnak ebből keletkezett a csetepaté...miért kell ezt mesterségesen szítani? A magyarok nagyon békétlen nemzet ezt mindenki tudja, ahová csak mennek bajt okoznak (persze itthon is, bár csak a szájkaratéból jók, amúgy nem túl bátrak), hát a szerbek meg szerb mentalitásúak és nem hagyják magukat.. de nem hiszek abban, hogy valakit vasárnap hajnalban csak azért gyepálnak meg mert magyar, de akivel együtt egyébként egész este remekül érezték magukat és jót szórakoztak....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felborult egy rákászhajó a Japán-tengeren, többen meghaltak

Legalább nyolc ember meghalt egy hajóbalesetben a Japán-tegeren; az áldozatok száma nagyobb lehet,… Tovább olvasom