Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Ismét őrizetben van George Zimmerman

Önként visszatért a börtönbe és ismét őrizetben van George Zimmerman, aki februárban önkéntes rendészeként lelőtt egy szerinte gyanúsan viselkedő, 17 éves afroamerikai fiút.
Önként visszatért a börtönbe és ismét őrizetben van George Zimmerman, aki februárban a floridai Sanford önkéntes rendészeként lelőtte a szerinte gyanúsan viselkedő, 17 éves afroamerikai Trayvon Martint - közölték vasárnap a vádlott ügyvédei.

Zimmermant korábban óvadék fejében feltételesen szabadlábra helyezték, de az illetékes bíró pénteken megvonta tőle ezt lehetőségét. Kenneth Lester bíró szerint ugyanis a vádlott az óvadék összegének megállapításakor hamisan vallott az anyagi helyzetéről.

A rendőrség szerint Zimmerman a börtönbe való visszatérésekor "nyugodt" volt és "együttműködő". A védő megpróbál ugyan egy újabb óvadéki meghallgatást kieszközölni ügyfele számára, de megfigyelők szerint a bíró bizalma megingott a vádlottban.

. Az emberöléssel vádolt George ZIMMERMAN amerikai önkéntes rendészt (j) bilincsben szállítják nyomozók a floridai Sanford egyik büntetés-végrehajtási intézetébe, miután az ügyben illetékes bíró
. Az emberöléssel vádolt George ZIMMERMAN amerikai önkéntes rendészt (j) bilincsben szállítják nyomozók a floridai Sanford egyik büntetés-végrehajtási intézetébe, miután az ügyben illetékes bírójúnius 1-jén megvonta Zimmermantól az óvadék fejében történt szabadlábra helyezését. Fotó: MTI/AP Pool/Orlando Sentinel/Joshua C. Cruey

Zimmermant vasárnapi visszatérése után biztonsági okokból magánzárkában fogják őrizni. A 28 éves férfi ellen a büntetőpert a várakozások szerint jövőre folytatják le.

Az ügyben, amellyel kapcsolatban felmerült az eljáró hatóságok rasszista elfogultságának lehetősége, Zimmermant hirtelen felindulásból elkövetett emberöléssel vádolják. Az önkéntes rendész ártatlannak vallotta magát.
Martin halála országszerte heves indulatokat váltott ki, mert a fehér és latin-amerikai felmenőktől származó Zimmerman ellen, aki önvédelemre hivatkozott, több mint másfél hónapig nem indult eljárás. Jogvédő csoportok szerint a hatóságok rasszista részrehajlás miatt hagyták hetekig futni a vádlottat, aki saját bevallása miatt ugyancsak faji előítélete miatt találta gyanúsnak Martint.

Zimmermant életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélhetik, ha bűnösnek találják. A vádlottat a börtönből történt elbocsátása után a hatóságok folyamatos GPS-megfigyelés alatt tartották.

A vádlottnak a rá kiszabott 150 ezer dolláros óvadék mindössze 10 százalékát kellett letétbe helyeznie, mert nem fedte fel el a bírónak, hogy egy általa létrehozott weboldalon keresztül a vele rokonszenvezők 200 ezer dollárt ajánlottak fel a számára. Az összegből 135 ezer dollár már az óvadék kiszabásakor is rendelkezésre állt.

A floridai állami ügyészek szerint Zimmermannak emellett van egy olyan útlevele is, amelyről nem számolt be a hatóságoknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kanadai kormányfő megfenyegetésével is megvádolják Luka Rocco Magnottát

A kanadai kormányfő megfenyegetése miatt is vádat emelnek az ellen a biszexuális hulladaraboló… Tovább olvasom