Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Ítéletidő köszöntött be Csehországban

Csehország - Ítéletidő köszöntött be csütörtökön Csehországban: az éjjeli sűrű havazás, illetve a havas eső sok helyen délelőtt is folytatódott, s országszerte komoly gondok, fennakadások keletkeztek a közúti és a vasúti közlekedésben.
A legsúlyosabb helyzet Észak-Csehországban és Észak-Morvaországban alakult ki. A régiók hegyvidékein szerda este óta 40-50 centiméternyi hótakaró hullott, s a viharos szél a fák tucatjait tépte ki a földből, törte derékba, s döntötte az utakra, akadályozzák a forgalmat. Az Óriáshegységben, a Beszkidekben és Jeseníkyben orkán erősségű volt a szélvihar, s az utakat helyenként 80-90 centiméteres hóbuckák torlaszolják el.

Észak-Csehországban 17 vasútvonalon áll a forgalom, és sok közút járhatatlan. Különösen rossz a helyzet Jablonec környékén. A városban reggel óta nincs villany, minek következtében gondok vannak a fűtéssel és a meleg vízzel is. Az Óriáshegységben lavinaveszély áll fenn, s az embereket eltanácsolták a hegyi túráktól.

Az észak-morvaországi Vsetín környékén a hatóságok vészhelyzetet hirdettek ki. A régióban ugyanis az időjárás következtében mintegy 30 ezer háztartás maradt villanyáram nélkül. A közutak többsége járhatatlan, s leállt a vasúti forgalom is.

A magyar kamionosok által is gyakran használt Prága-Brünn (D1) autópályán több baleset is történt, s a közlekedés nagyon lelassúlt, s több helyen csak kerülővel lehetséges. Hasonló problémák vannak az északnyugat-csehországi (D8) és a délnyugat-csehországi (D5) autópályákon is.

Meteorológiai előrejelzések szerint a hét végén is hasonlóan zord időjárásra kell számítani Csehországban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jordániában 12 embert ítéltek el terrortámadások miatt

Jordánia - Tizenkét embert ítélt el egy jordániai hadbíróság csütörtökön tizenöttől húsz évig… Tovább olvasom