Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Izrael ruhát és cipőt engedett be a Gázai övezetbe

Ruhával és cipővel megrakott kamionokat engedett be Izrael a Gázai övezetbe vasárnap, csaknem két év óta először - közölte egy palesztin vámilletékes.
A másfél millió ember által lakott keskeny földsáv szigorú izraeli blokád alatt él azóta, hogy a Hamász iszlám fundamentalista szervezet 2007 májusában átvette ott a hatalmat.

A kereskedelmi javak nagy része az övezet és Egyiptom határa alatt húzódó csempészalagutakon keresztül jut be a palesztin területre.

Öt kamionnyi cipő és ugyanannyi ruhanemű áthaladását engedélyezte Izrael - tájékoztatott egy palesztin vámtiszt, aki az ilyen jellegű tranzakciók egyeztetését bonyolítja a zsidó állam illetékeseivel. Egy magát megnevezni nem kívánó izraeli tiszt megerősítette a hírt azzal kiegészítve, hogy a kamionok határátlépése az ENSZ által kezelt emberiességi programok keretébe illeszkedik.

Ugyanez a tiszt korábban azt közölte, hogy az elkövetkező napokban Izrael korlátozott mennyiségű cementnek a Gázai övezetbe történő szállítását engedélyezik. Egy ENSZ-kezelésben működő használtvíz-feldolgozó üzem renoválásához engednek be néhány kamion cementet - mondta. A döntés - tett hozzá -, amelyet Ehud Barak védelmi miniszter hozott meg, nem jelez semmiféle változást a Hamásszal kapcsolatos izraeli politikában.

- Izrael nem járul hozzá a Gázai övezet újjáépítéséhez ... amíg az a Hamász ellenőrzése alatt áll, és amíg Gilad Salit katona ki nem szabadul - utalt a tiszt a 2006 óta Hamász-fogságban lévő izraeli őrmesterre.

Olvasóink írták

 • 5. dodó 2010. április 05. 16:54
  „"A blokád alá vont Gázai övezet lakói számára a világ minden részéből küldött ruházati szállítmányokat Izrael nem engedi bejuttatni a palesztinoknak.

  A több mint hároméves föltartóztatás után a segélyküldemény egy részét bejuttatták a Gázai övezetbe, de gyorsan kiderült, hogy a ruhák és cipők tekintélyes része selejtes, illetve a hosszú tárolás miatt megbüdösödött. Izrael a büdös szállítmányért komoly ,,tárolási" díjat számolt föl - írja az izraeli Vállá.Hádásot című hírportál."”
 • 4. dodó 2010. április 04. 20:57
  „Mert mi zsidók jók vagyunk! Nem hiába választott minket Jahve!”
 • 3. ferdzso 2010. április 04. 18:53
  „Anélkül, hogy bármilyen vallást, és nemzetiséget, népcsoportot védenék, vagy támadnék: Mindig is, kellene adni, legalább egy folyosót, amin bárki, és bármilyen árú szabadon áramolhatna a térségben! A mai világban, ilyen nem is lehetne hír! A zsidók tudhatnák ezt legjobban, az őseiket ért támadások, és sajnálatos dolgok miatt! Erőszak, erőszakot szül, és ellenszenvet. Hogyan nem értik meg? Miért nem tudnak békével, egymás mellett élni? Nem értem! Csúnya világban éltünk, élünk, és sajnos, ahogy látom, élni fogunk! Soha sem lesz BÉKE!”
 • 2. Ahmadinejad 2010. április 04. 17:55
  „mocsok terrorállam.”
 • 1. 751510 2010. április 04. 17:47
  „Ej, azok az áldott jó szívű zsidók...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Overdose a versenypályán, de még nem versenyzőként

Egy év után ismét a versenypályára lépett vasárnap Berlinben Overdose, igaz, egyelőre még versenyen… Tovább olvasom