Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

Izrael válaszolt az ENSZ-nek a Goldstone-jelentésre

Izrael - Az izraeli kormány pénteken cáfoló tartalmú választ adott az ENSZ-nek az úgynevezett Goldstone-jelentésre, amely szerint Izrael is követett el háborús bűnöket egy évvel ezelőtti gázai övezeti offenzívája során.
Tartalmát egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de egy kormányzati forrás szerint a dokumentum tagadja, hogy az izraeli katonák szándékosan civileket öltek volna meg, s azt állítja, hogy hadsereg a nemzetközi jognak megfelelően működött. A háborús ellenfél, a Hamász radikális palesztin szervezet szerdán szintén azt jelentette be, hogy sem saját emberei, sem a vele szövetséges fegyveres csoportok nem követtek el háborús bűncselekményeket.

Független vizsgálatot egyik fél sem végeztetett el, noha az ENSZ-közgyűlés erre szólította fel őket.

"Az izraeli kormány átadta a jelentését a hadműveletet illető összes vizsgálatról. Úgy vélem, ez a jelentés ismét bebizonyítja, hogy a cahal (az izraeli hadsereg) a legkomolyabb és legfelelősebb hadsereg, amely a legmagasabb erkölcsi szinten tevékenykedik" - jelentette ki Ehud Barak védelmi miniszter egy közlemény szerint.

A miniszter szerint a Richard Goldstone bíró vezette ENSZ-vizsgálóbizottság jelentése "torz, hamis és felelőtlen". Kijelentette: "az izraeli hadsereg minden harcba küldött katonájának és tisztjének tudnia kell, hogy az állam velük lesz a következő napon is".

Az izraeli főállamügyész közlése szerint a hadsereg egy részletesebb dokumentációt is készít, amelyben pontról pontra meg fogja cáfolni a Goldstone-bizottság elmarasztaló állításait.

Olvasóink írták

  • 2. dodó 2010. január 29. 21:56
    „"A miniszter szerint a Richard Goldstone bíró vezette ENSZ-vizsgálóbizottság jelentése "torz, hamis és felelőtlen"."
    ...torz, hamis és felelőtlen...(!) Ez qrva jó! Milyen lenne akkor, ha ez a Richard Goldstone bíró nem a választott nép fia, egy jordánpozitív cionista lenne? Mi állna a jelentésben, ha - természetesen csak figyelmetlenségből - egy muzulmán bírót kértek volna fel a vizsgálat lefolytatására???”
  • 1. Johnson 2010. január 29. 21:32
    „700 gyermeket öltek meg akkor, lassan irom, h.é.t.s.z.á.z!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább gyűrűzik a berlini iskolabotrány

Németország - Péntekre újabb hullámokat keltett az egykori diákokkal szemben két korábbi tanár által… Tovább olvasom