Délmagyar logó

2016. 10. 22. szombat - Előd 6°C | 14°C

Japán 14 új atomerőművet épít 2030-ig

Összesen 14 új atomerőmű építését tervezi Japán a következő húsz évben. A "Nikkei" című japán gazdasági lap híre szerint a kormány júniusban határozza meg pontosan, hogy milyen ütemezésben kíván haladni az atomerőmű-építési tervvel.
Az előzetes tervek szerint 2020-ig nyolc atomerőmű épülhet fel, további legalább hat 2030-ig készülne el. A világ egyelőre második gazdasági hatalma jelenleg 53 atomerőművel rendelkezik, ezek az ország energiaszükségletének mintegy harmadát fedezik.

Az 1986-os csernobili katasztrófa után világszerte erősen visszaszorult az atomenergia korábbi térnyerése, azonban a globális energiaszükséglet folyamatos növekedésével és a környezetkímélőbb energiaforrások előtérbe kerülésével ismét nő az igény a nukleáris energiatermelésre.

Az orosz kormányfő csütörtökön jelentette be, hogy Oroszország záros határidőn belül 26 atomerőművet épít, s erre idén az atomenergetika fejlesztéséről szóló szövetségi program keretében a költségvetésből 68 milliárd, összesen a Roszenergoatom beruházási programja keretében 175 milliárd rubelt fordít. Putyin az atomenergetika fejlesztéséről Volgodonszkban tartott tanácskozáson elmondta, az oroszországi energiatermelésből jelenleg 16 százalékot fedeznek atomerőművek, de hosszabb távon 25-30 százalékot adnak majd.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Javult Mexikóváros levegőminősége

Bár Mexikóváros a világ egyik legszennyezettebb levegőjű metropolisaként ismert, az utóbbi évek… Tovább olvasom