Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Játékpisztollyal hadonászó fiút lőttek le - videóval!

Egyesült Államok - Kaliforniai rendőrök lelőttek egy 15 éves fiút, aki egy játékpisztolyt fogott rájuk - közölte hétfőn a Los Angelestől nagyjából száz kilométerre északra található Palmdale város rendőrsége.
A felsőtestén meglőtt gyereket mentőhelikopterrel szállították kórházba, és várhatóan túl fogja élni a lövést. Palmdale rendőrségét helyi idő szerint vasárnap este, nagyjából nyolc órakor riasztották, hogy egy pisztollyal hadonászó, bicikliző fiút láttak - jelentette a KABC nevű kaliforniai televízió. Egy másik esethez kivonuló rendőrök közben észrevették a fiút, aki a rendőrök beszámolója szerint rájuk fogta a kezében lévő pisztolyt, amire "az életüket féltő" rendőrök egyike rálőtt a gyerekre.

Az csak a lövés után derült ki, hogy csak egy, a valódihoz megtévesztően hasonlító játék volt a rabló-pandúrt játszó gyerek kezében. A rendőrök elmondása szerint a kérdéses játék egy fekete félautomata pisztolyt formázott, és a csővégről hiányzott az a narancsszínű jelzés, amelyet azért raknak a játékfegyverekre, hogy ne lehessen azokat igazi lőfegyvernek nézni.

Az ügy részleteinek kivizsgálására nyomozást indítottak.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
  • 24. flexsnake 2009. május 12. 16:51
    „23. nem lőheted le szó nélkül. ne nézz annyi buta filmet a valóság az hogy nem lövöldözhetsz mint egy bolond még otthon sem.”
  • 23. zeitgeist 2009. május 12. 16:06
    „jah van 1-2 dolog amit jól csinálnak kint..nemsok de pl azt átvehetné Mo is h ha vki betör a lakásomra lelőhetem szó nélkül...”
  • 22. flexsnake 2009. május 12. 12:23
    „21. vannak akik rendszeresen járnak lövészetre sőt bizonyos eredmény alatt nem lehetnének szolgálatban. Velük nem fogsz látni soha riportot :) Az egyik legjobb lövész Magyarországon rendőr.”
  • 21. nemecsekerno_007 2009. május 12. 10:06
    „17. zöld 2009.05.12. 08:23

    Ezt ne nagyon firtassuk. Mo.-on a rendôrök többsége alig gyakorolja a lôkiképzést. Hetente kéne gyakorolniuk, hogy ez m?ködhessen. Különben itt is lenne egy-két lepuffantott tizenéves.”
  • 20. Mathiasking 2009. május 12. 09:43
    „1944-ben és 1956-ban volt részem ilyesmiben. Elég volt akkor is és most is. Sajnos a mai gyerekek nem tudják felmérni ezeknek a szituációknak a valóság tartamával történő következményeket. Sajnálom, de megérdemelte. Örök tanulság marad számára, ha túléli. Jobbulást!”
  • 19. Yucca 2009. május 12. 09:36
    „Sztem is jogos volt a rendőr reakciója. Valószínűleg odakiáltottak, hogy tedd le a pisztolyt, vagy lelövünk, - valami szóbeli figyelmeztetésnek kellett lennie. Ha erre nem reagált a kölök, magára vessen. Ennyi.”
  • 18. comet 2009. május 12. 08:32
    „ha egy fiú játékpisztolyt kap, azzal nem homokvárat fog építeni, hanem lövöldözőset fog játszani. Már csak azért is mert ezt látja a tévében, ez van fenn a PC-jén, erről szólnak a híre, meg mivel gyerek, igénye van a játékra.
    De ha az utcán, játékból egy rendőrt céloz meg, az hálos vétekké válhat, azért lelőhetik, ahogy azt több példa is igazolja. Ezt pesze nem szabad hangsúlyozni, mert akkor a gyerekek nem vihetnék ki az utcára az élethű játék fegyverüket, és esetleg kevesebb játékfegyvert lehetne eladni. És persze a fegyvereket sem lehet a lakosságtól elvenni, mert ott ez a hagyományos népviselet része, és hatalmas üzlet. Az a néhágy gyerek és felnőtt akit véletlenül, vagy szándékosan lelőnek, még nem mond ellent a marketing stratégiának.”
  • 17. zöld 2009. május 12. 08:23
    „Az "itthon nem lőhetnek a rendőrök" témához: Épp a minap kedves polgártársaink loptak az erdőből ezt-azt, kimerítve a bűncselekmény fogalmát. Meglátva a természetvédelmi őrt, menekülőre fogták a dolgot, 70-80-al száguldozva a földúton. Az őr utánuk, mellette ült a helyi rendőr, egyenruhában! Amint a másik kocsi mellé érnek, integet ám a szépen barnult társaságnak, hogy álljanak meg, a sofőr erre rázza a fejét, gyorsít, és ráhúzza a kormányt a másik kocsira. Közben beérünk a településre, ahol (szó szerint) 100km/h-val átszáguldanak, kanyarognak, végül lerázzák az őr lomhább kocsiját. Mire a rendszám alapján kiderített házhoz érnek, már szétspricceltek. És a rendőr azt mondja, nemhogy nem lőhet rá a menekülő kocsi kerekeire, de még a pisztolyát sem veheti elő fenyegetésül!!!! Hol élünk? Ilyen lehet? Rendőri felszólításra nem áll meg a tolvaj, és ezért maximum néhány tízezer forintos bírságot kaphat? Hát akkor már inkább az amerikai módi, a fene vigye el...”
  • 16. bruhahaha 2009. május 12. 06:56
    „A sok sok sok sok okosnak! Ügyesek és okosak vagytok, jól van. Jár a jutifali!

    Aki a rendőr felé ilyen okossággal hadonászik, le kell abálni! Ennyi! Csak itt divat, hogy beugatunk a rendőrnek, meg késsel éles lőfegyverrel, kapával, kaszával hadonászunk mert akkora nagy valakik vagyunk, hogy megtehetjük! Itt virít nem egy cikk az oldalakon, hogy az itthoniak nem lőttek le snkit, pedig hadonásztak igen rendesen ÉLESSEL! Feléjük!

    Én lelőném, mint egy kutyát, aki ilyen okosságot fogna rám, ha rendőr volnék! És tessék már agyaln! Ha éles lett volna? Akkor kedves lövés ellenesek, kitárt mellénnyíel odaálltak volna és mondták volna: Tibike nem szabad, tedd le szépen, majd a pap mondta felettük a továbbiakat. Vagy egy ámokfutó leszedése...

    Irreális dumák...aki még nem került éles lőfegyverrel szembe, szerintem, ne nagyon magyarázzon róla. Aki nem tudja milyen ízű ez vagy az, az ne fanyalogjon! Mert túrót nem tud ezekről a dolgokról és még köze sem volt hozzá életében.

    Jelen esetben, ha egy század másodpercet is késik a rendőri usa reakció, és éles a stukker, akkor most a rendőr családja árva vagy gyászol és megy tovább az idióta, megy tovább lövöldözni és még isten tudja ki hal meg!!!! GONDOLKODJATOK!!!!!”
  • 15. Egy_a_sok_közül... 2009. május 12. 06:53
    „Ha morbid akarnék lenni, akkor azt mondanám: élethűre sikeredett a játék.
    Nem akarok egy ilyen tragédián poénkodni, mivel ebben az ügyben nem csak a gyerek, de a rendőr is áldozat. Sajnos ez az erőszakos társadalom ezt hozta.”
  • 14. sevenof9 2009. május 12. 03:18
    „hat itt legalabb nem fizikai gyoszok mennek rendornek,agyilag itt se einsteinek,de legalabb elbirnak egy 9 mm-es pisztolyt es alkalomadtan loni is tudnak vele. es nem opel astrakkal rohangalnak baseballsapiban es rovidnaciban...”
  • 13. floridaimagyar 2009. május 12. 02:25
    „Ez cak azert van mert mi vagyunk az egyetlen orszag ahol szinte mindeknki tarthat maganal tuzfegyvert. Nem is tudom mar hany bolond munkatarsamnak van egy pisztoly az autojaban.”
  • 12. cselac 2009. május 11. 23:50
    „Maga a helyzet hihetetlen és azzal van baj, hogy ilyen félelemben és frusztráltan kell a rendőröknek élnie...cask van valami gond a társadalommal...vagy tévedek és minden a legnagyobb rendben és ott van baj, ahol a tanárok még nem plexifal mögül tanítanak?”
  • 11. mentelmi-jog 2009. május 11. 23:44
    „cselac: Dehogynem, van baj! Jelen esetben mégpedig az, hogy a gyerek rabló pandúros játék közben, nemhogy nem tette azt amit mondtak neki a rendőrök, hanem még rájuk is fogta a fegyvert. HA nem is fogta konkrétan a rendőrökre, a rendőrök joggal hihették azt, hogy a fegyver amivel játszik igazi, de így sem tette azt amire utasították. Ha nem teker el hanem megáll és teszi amit mondanak, valszeg elengedték volna egy figyelmeztetéssel, vagy még annyit sem kapott volna. Egyébként valszeg túléli.”
  • 10. cselac 2009. május 11. 22:57
    „Mert ez olyan tök természetes...nincs valami baj, úgy véletlenül?”
  • 9. mentelmi-jog 2009. május 11. 22:38
    „Persze, tökéletesen egyetértek az ottani rendőri szemlélettel. Úgy lehet rendet fenntartani, és védeni, de ha csak dísznek van ott a fegyver a rendőr oldalán mint nálunk, akkor inkább oszlassák fel a testületet, ne vigye feleslegesen a pénzt. A másik meg, hogy a rendőr az életét kockáztatja nap mint nap másokért, inkább forduljon elő ez, minthogy azt olvassuk hogy egy rendőrt lelőttek...”
  • 8. comet 2009. május 11. 22:33
    „egyre több olyan természetellenes dolog van, amit kezdünk természetesnek elfogadni.
    Igen, meglehet érteni a rendőrt aki lőtt, mert ott ő lőhet, és ha nem lő, az az életébe kerülhet.
    15 évesen sok hülyeséget csinálhatnak még egyes serdülők, például játék pisztollyal céloznak rendőrre.
    A lelőtt gyerek esete amúgy nem egyedi a fegyverek és szabadság országában. Valami nem jól működik.”
  • 7. Mignon 2009. május 11. 22:29
    „Tudok olyan esetröl, Texasban törtent, hogy egy felig ittas ferfi, este a rendörökre
    egy összecsukott esernyöt fogott!

    Szitava löttek a rendörök.”
  • 6. Mignon 2009. május 11. 22:18
    „5. "nelek"-nek

    Az amerikai rendörkikepzesnek van egy szabalya:
    Magy. kb.:

    "Ha egy targyat latok kezedben, amely nagyobb mint egy gyufaskatulya, es ram iranyitod--,
    jogosan hasznalhatom fegyverem."

    Magyarul: lelöhetlek.
    Minden konzekvencia nelkül.”
  • 5. nelek 2009. május 11. 22:11
    „Így igaz! Le kell lőni mindenkit. Hátha a következő piilanatban előránt egy játékpisztolyt formázó tárgyat.”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitoloncolták és Németországba vitték Demjanjukot

Németország - Kitoloncolták és egy repülőgépen Németországba küldték az amerikai hatóságok hétfőn… Tovább olvasom