Délmagyar logó

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 21°C | 34°C Még több cikk.

Jó gabonatermés várható az EU-ban

Az európai gabonakereskedők között korábban aggodalmat keltett, hogy a különböző országokban a termés minősége nem lesz megfelelő.
Jó minőségű, az előző évit meghaladó gabonatermés várható idén az Európai Unióban.

Németország legnagyobb gabonakereskedő cége, a Toepfer International előrejelzése szerint 134,6 millió tonna lesz az idei termés, nagyobb mint a 2012-es 125,7 millió tonnás. Franciaországban 37-37,5 millió tonnás termésre számítanak, Németországban 24,18 millió tonnára, az Egyesült Királyságban 12 millió tonnára. A francia és a német termés esetében ez növekedést jelent, egyedül a brit termés lehet kisebb, mint a tavalyi.

A három legnagyobb termelőt leszámítva máshol is jól halad az aratás. Lengyelországban kicsit több mint 9 millió tonna lesz a termés, Romániában 7,44 millió tonna, Magyarországon 4,93 millió tonna. Bulgáriából 4,95 millió tonnát várnak.

Az európai gabonakereskedők között korábban aggodalmat keltett, hogy a különböző országokban a termés minősége nem lesz megfelelő. Egy kereskedő úgy nyilatkozott a Reuters hírügynökségnek, hogy hosszú volt a tél, csapadékos a tavasz és rendkívül meleg és száraz a nyár.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Merkel: hiba volt Görögország felvétele az euróövezetbe

Athénnak 2016-ig 10 milliárd euró körüli újabb külső támogatásra lehet szüksége - mondta Janisz… Tovább olvasom