Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 5°C | 12°C Még több cikk.

Jól vannak a Szudánban elrabolt lett pilóták

Dárfúr - Élnek, és egészségesek a szudáni Dárfúrban másfél hete elrabolt lett pilóták - jelentette be hétfőn a rigai külügyminisztérium, miután sikerült felvenni velük a kapcsolatot.
Sikerült röviden beszélni velük, és megerősítették, hogy jól vannak, s jelenleg nincs szükség szükségük orvosi segítségre - közölte a minisztérium.

A három lett egy, az ENSZ Élelmezési Világprogramjával (PAM) szerződéses kapcsolatban álló légitársaságnál vállalt munkát. November 4-én hurcolták el őket Nyalából, Dél-Dárfúr fővárosából.

Az emberrablókkal a PAM illetékesei léptek kapcsolatba. Követelések egyelőre nem hangzottak el, amiből arra lehet következtetni, hogy a tárgyalások még a kezdeti szakaszukban vannak - közölték Rigában.

A balti köztársaság nem vette föl a diplomáciai kapcsolatokat Szudánnal azután, hogy 1991-ben kikiáltotta a függetlenséget, és kivált a Szovjetunióból.

Dárfúrt valóságos emberrablási hullám árasztotta el azóta, hogy a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) tavaly elfogatóparancsot adott ki Omar Haszan Ahmed el-Besir szudáni elnök ellen emberiességi és háborús bűncselekmények vádjával. Főleg segélyszervezetek és a békefenntartó misszió külföldi munkatársai estek a túszejtők fogságába. Október 7-én az ENSZ és az Afrikai Unió közös békefenntartó erőinek egy magyar munkatársát, a gyerekkatonák leszerelésében segédkező Papp Istvánt is elrabolták fegyveres támadók.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oroszországban 12 százalékkal nőtt a lakossági kiadás októberben

Oroszország - Oroszországban jelentősen, 12 százalékkal nőtt a lakossági kiadás októberben éves… Tovább olvasom