Délmagyar logó

2017. 12. 19. kedd - Viola -3°C | 2°C Még több cikk.

Jóváhagyta a költségvetést a szlovák parlament

Mintegy 3,75 milliárd eurós hiánnyal számol a jövő évi állami költségvetés Szlovákiában, amelyet szerdán hagyott jóvá a pozsonyi szlovák parlament.
A költségvetés bevételi tétele 12,53 milliárd euró, míg a kiadási oldalon 16,28 milliárd euró szerepel. A jövő évre tervezett hiány a szlovák GDP 5,5 százaléka, ami alacsonyabb az idén várható, 6,3 százalékos GDP-arányos hiánynál.

A 150 tagú nemzeti tanácsban a szavazáskor jelenlévő 139 képviselő közül 83-an - mind koalíciós honatya - támogatták a javaslatot, míg az ellenzék egységesen ellene szavazott.

Az európai uniós alapokból származó pénzeket leszámítva jövőre - az ideivel összehasonlítva - három tárcának lesznek magasabbak a kiadásai: az egészségügyié, a munka, szociális és a családi ügyek minisztériumáé, valamint a iskolaügyié.

A legnagyobb megszorítások a közlekedési és távközlési minisztériumot, valamint a belügyminisztériumot érték.

A költségvetési vita során az ellenzék egyetlen javaslatát sem fogadták el. Az eredeti tervezetben csak néhány kisebb módosításra került sor. Emelték például - 700 ezer euróval - Matica Slovenská nacionalista kulturális szervezet állami támogatását.

Olvasóink írták

  • 1. Sziszifusz 2009. november 05. 03:04
    „"három tárcának lesznek magasabbak a kiadásai: az egészségügyié, a munka, szociális és a családi ügyek minisztériumáé, valamint a iskolaügyié"
    Hát igen! Ott még nem akarják kirtani a lakosságot, és ahogy megfigyelhető, "Emelték például - 700 ezer euróval - Matica Slovenská nacionalista kulturális szervezet állami támogatását", a " gazdanemzetet sem"!
    Na Bajnai, GYF, Orbán, a magyarok hova menjenek menekült státusszal, mert itthon is üldözöttek?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar libahús körüli vitáról ír egy osztrák lap

Állat- és fogyasztóvédő szervezetek bírálják az osztrák kereskedelmet, amiért dömpingáron "vitatott… Tovább olvasom