Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Kadhafi fia elutasítja a svájci kártérítést

Svájc - Moammer Kadhafi líbiai vezető fia, Hannibal csütörtökön elutasította Genf kanton hatóságainak az ajánlatát, hogy kártérítést fizetnek a 2008 nyarán történt őrizetbe vételekor készült fényképek közzététele miatt.
"Nem pénzügyi kártérítést akarok, ezzel nem szolgáltatnak nekem igazságot" - jelentette ki Hannibal Kadhafi.

Genf kanton hatóságai szerdán jelentették be, hogy készek kártérítést fizetni, miután elismerték felelősségüket a kiszivárogtatásért, amelynek következtében a Tribune de Geneve című napilap tavaly szeptemberben megjelentette azokat a - nem túl előnyös - rendőrségi fényképeket, amelyek a líbiai vezető fiának őrizetbe vételekor készültek.

Kadhafit és feleségét 2008-ban a svájci hatóságok két napra őrizetbe vették, miután kitudódott, hogy a szállodájukban bántalmaztak több alkalmazottak.

"Nemzetközi bíráskodást követelünk (...) amely bizonyítani fogja az ártatlanságomat" - jelentette ki Kadhafi. "Bizonyítékaink vannak arra, hogy a vádak minden alapot nélkülöznek, és készek vagyunk azokat megfelelő időben mindenkinek bemutatni" - tette hozzá.

A Kadhafi-pár őrizetbe vétele után a két ország számos megtorló intézkedést hozott egymás ellen. Líbia többek között őrizetbe vett két svájci üzletembert, leállította a Svájcba irányuló olajszállításait, és több mint ötmilliárd dollárt vont ki svájci bankokból. Svájc cserébe megnehezítette a líbiai politikusok és családtagjaik beutazását, ami feldühítette Tripolit, s ahhoz vezetett, hogy Líbia az egész schengeni övezet lakói számára korlátozta a vízumok kiadását, s ezzel más országokat is belerángatott a viszályba.

Olvasóink írták

  • 2. mentelmi-jog 2010. március 19. 10:13
    „Nehogy már ezek a senkiháziak dirigáljanak, ugyan nézzük már meg ki bírja tovább? 5 milliárd dollár? Húú, kábé annyira hatotta ez meg a svájci bankrendszert mint ha kiesett volna a zsebükből egy taknyos zsebkendő! Olaj? Majd vesznek máshonnan... Nem tudunk beutazni? Hát az a 20 üzletember aki líbiába utazgat biztos szív emiatt, jajj de megmutattátok! De tudtok! Nemzetközi bíráskodás? Ugyan miért is? Apád, a tekintélyuralmi vezető "jogai" miatt? Ez Európa, ha van bizonyítékod mutasd ne csak beszélj róla! Bírom ezeket a harmadik országbeli keménykedőket...”
  • 1. Bike 2010. március 18. 22:22
    „"bántalmaztak több alkalmazottak" Ismét egy értelmes mondat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Második rakétatámadás izraeli terület ellen

Izrael - Másodszor is rakétát lőttek ki Izrael területére a radikális palesztinok kezén lévő Gázai… Tovább olvasom