Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Kambodzsai telepatikus vezérlésű autó

Telepatikus vezérlésű autót fejlesztett ki egy feltaláló Kambodzsában: csak gondol egyet, és kinyílik kocsija ajtaja.
Ugyanezt ujjcsettintéssel is tudja produkálni az 51 éves férfi. Gondolnia telepatikus ajtónyitáshoz természetesen azt kell, hogy nyíljon ki az autóajtó. Beszél is a kocsi: ha például túl lendületesen csukja be gazdája az ajtót, megkérdi: "Miért kellett ilyen erősen becsapni?"

A férfi egyelőre csupán bemutatgatja újítását, nem fedi fel, hogy milyen elven működik. Kétszemélyes autója egészen kisméretű, karosszériája üvegszálas, óránként 100 kilométeres sebességgel képes haladni. Megalkotása a férfinak kevesebb mint 1 millió forintnyi kiadásába került és 19 havi munkájába. Abban reménykedik, hogy találmányával lökést ad az ázsiai ország autógyártásának, amely nincs. Mármint futószalagszerű sorozatgyártás, csupán egyéni, mondhatni "házi" fabrikálás.

Ugyanakkor van esély rá, hogy ismét gyártsanak kocsikat Kambodzsában - amire a 1960-as években már volt példa -, a dél-koreai Hyundai cég ugyanis fontolgatja, hogy üzemet létesít az ország déli részén. Kapacitása évi 3 ezer autó lenne.

Olvasóink írták

  • 2. joy 2009. december 01. 09:05
    „Hiszem, ha látom, és kipróbálhatom.
    Ha gondolattal kinyílik az ajtó, akkor minek a csettingetős verzió is?”
  • 1. flexsnake 2009. november 30. 14:49
    „A világ tudósainak 40%a a hadiiparban dolgozik. Pár hónapja egy érdekes műsort láttam a tévében, idegpályákhoz kapcsoltak művégtagokat, a kéz nélküli nő újra tudott fogni, sőt érezte a fogás erejét és csukott szemmel azt is megtudta mondai milyen formájú dolgot fog a műkezében. Az amerikai kutató aki a programot elindította azóta már meghalt de kiderült ő is a hadiiparban dolgozott. Tőle függetlenül japánban is sikerült ezt az orvosi technikát kikísérletezni. Az meg nyilt titok hogy a CIA kísérletezett fogékonyabb emberekkel akik a hidegháború alatt telepátiával próbáltak információt szerezni az oroszoktól. A KGB ugyanezt tette.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliós műkarácsonyfa

Több mint 4 millió forintnyi fontért szerzett be műkarácsonyfát egy brit város önkormányzata a… Tovább olvasom