Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 11°C Még több cikk.

Kanadai haátőrizet: jelentős a bűnözés a menedékkérő magyar romáknál

Leggyakrabban lefölözéses vagy csekkes csalást követnek el.
A kanadai határőrizetet (CBSA) aggasztja a kétes menedékkérelmet benyújtott magyar romák körében tapasztalható "jelentős bűnözői tevékenység" - állította QMI (Québecor Media Inc.) kanadai médiaügynökség a hétvégén a The Canadian Immigration Report weboldalán közölt anyagában.

"A bűnügyi nyomozást folytató egységek tájékoztatása szerint az olyan személyek, akik vélhetően a roma közösségből valók és bűnözői tevékenységet folytatnak, a leggyakrabban lefölözéses vagy csekkes csalást követnek el" - idézi a QMI a kanadai szövetségi határőrizeti ügynökség jelentését.

"Lefölözésnek" azt nevezik, amikor bűnözők kártyaleolvasó készülékeken elhelyezett adatlopó szerkezetek segítségével olyan információk gyűjtenek be, amelyek alapján hamis bankkártyákat állítanak elő. A csekkhamisítók általában kisebb cégek csekkjeit lopják el és írják át, hogy aztán azokat készpénzre lehessen beváltani.

A kanadai határőrizeti szerint a csekkhamisításokról már évek óta tudnak, ám újabban előfordul, hogy a csekkeket a Magyarországra visszatért menedékkérők címére érkezett levelekből lopják ki, és a bűncselekményekhez ezeknek az embereknek a bankszámláját is felhasználják. A jelentés rámutatott, hogy a torontói rendőrség szerint "van arra utaló jel, hogy helyi bandák szerveződnek".

"Amióta Kanada 2008-ben eltörölte a vízumkötelezettséget Magyarországgal szemben, a menekültstátust kérő romák miatt ez az EU-ország a kanadai menedékkérelmek fő forrásává vált" - írta a QMI.

Tavaly Magyarországról érkezett menedékkérők több mint 4400 folyamodványt nyújtottak be, amelyek csaknem mindegyikét elutasították, mert a kanadai hatóságok szerint a kérelmezők nem az üldöztetés elől menekültek el. A CBSA jelentése ugyanakkor hangsúlyozta, hogy megállapításai nem az összes Kanadában tartózkodó romára vonatkoznak.

Olvasóink írták

 • 3. bánki 2012. szeptember 03. 10:00
  „Lohadt lasszista favágók !”
 • 2. benq 2012. szeptember 03. 07:46
  „inkább ott mint itt!
  részemről mehetne mind, etessék ott őket a sitten..”
 • 1. zero 2012. szeptember 03. 07:14
  „Hihetetlen”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jávorszarvas okozott balesetet német autópályán

Jávorszarvassal ütközött egy személyautó, majd egy kamion is egy Berlinhez közeli autópályán, ami… Tovább olvasom