Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Karácsonyi vásárlók közé hajtott egy kukásautó - galéria

A Glasgow belvárosában történt balesetben hatan életüket vesztették.
Hatan haltak meg hétfőn Glasgow belvárosában, ahol egy hulladékgyűjtő teherautó a tömegbe hajtott.

A legnagyobb skót város rendőrsége hétfőn este hivatalosan is megerősítette azokat a korábbi médiaértesüléseket, amelyek szerint a szerencsétlenségben hatan vesztették életüket.

A rendőrség hangsúlyozta azt is, hogy semmilyen jel nem utal terrorcselekményre.

A balesetben heten súlyosan, többen könnyebben megsérültek.

A BBC televíziónak több szemtanú is arról számolt be, hogy a teherautó vezetője a kormánykerékre ráborulva, eszméletlen állapotban volt, amikor a jármű felhajtott a járdára, és ott hetven méter haladt, mielőtt egy szálloda falának ütközve megállt.

Karácsonyi vásárlók közé hajtott egy kukásautó. Fotó: MTI (galéria)

A súlyos incidens Glasgow központjában, az áruházakkal szegélyezett George Square-en történt. A teherautó a karácsonyi vásárlók tömegébe hajtott bele.

A sofőrt a rendőrség beszámolója szerint kórházba szállították; állapotáról nem hangzott el hivatalos tájékoztatás.

David Cameron brit miniszterelnök hétfőn este nyilatkozatban fejezte ki együttérzését az áldozatok hozzátartozóinak.

Glasgowban a tavalyi karácsony előtt nem sokkal szintén súlyos baleset történt: akkor a nagyváros egyik zsúfolt pubjára zuhant egy rendőrségi helikopter. Abban a szerencsétlenségben tízen vesztették életüket - köztük a pilóta és a gépen utazó két rendőrtiszt, valamint a pubban tartózkodók közül heten -, harminckét ember megsérült.

Korábban írtuk:

Több halálos áldozattal járó közlekedési baleset történt hétfő délután Glasgow belvárosában, ahol egy hulladékgyűjtő teherautó a tömegbe hajtott.

A Sky News brit hírtelevízió meg nem nevezett forrásokat idézve azt jelentette, hogy a szerencsétlenségben hatan életüket vesztették, a sérültek száma meghaladja a tízet. A rendőrség szóvivője hétfő délutánig csak annyit erősített meg, hogy vannak halálos áldozatok, de számukról nem hangzott el hivatalos közlés.

Karácsonyi vásárlók közé hajtott egy kukásautó. Fotó: MTI (galéria)

A BBC televíziónak nyilatkozó szemtanúk szerint úgy tűnt, hogy a teherautó vezetője a kormánykerékre ráborulva, eszméletlen állapotban volt, amikor a jármű felhajtott a járdára, és ott hetven méter haladt, mielőtt egy szálloda falának ütközve megállt.

A súlyos incidens a legnagyobb skót város központjában, a George Square-en történt. A teherautó a karácsonyi vásárlók tömegébe hajtott bele.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bomba robbant egy buszpályaudvaron, sok a halott

A 15 halálos áldozat mellett 21 sebesültje van a Gombe városban elkövetett merényletnek. Tovább olvasom