Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Katonai főiskolások haltak meg egy orosz gyakorlótéren

Öt katonai főiskolás fiatal és egy szakaszvezető meghalt, ketten pedig megsérültek kedden egy robbanásban az északnyugat-oroszországi Pszkov közeli katonai gyakorlótéren.
Vlagyimir Samamov, az orosz légideszant csapatok parancsnoka arról adott tájékoztatást, hogy a végzős főiskolás hallgatók és a tisztes alatt a gyakorlótéren egy ismeretlen tárgy robbant fel, amikor a sötétben a vizsgalövészet terepszakaszáról tértek vissza.

A szerencsétlenül járt hallgatók az Oroszországban elit intézménynek számító légideszant-tiszteket képző rjazanyi katonai főiskolában tanultak.

A sérülteket Szentpétervárra szállították. Szergej Sojgu védelmi miniszter utasítására Samanov vezérőrnagy a tragikus baleset helyszínére utazott. Az ügyben a vizsgálatot a legfőbb katonai nyomozóhivatal végzi.

Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint az előzetes adatok arra utalnak, hogy a korábban fel nem robbant lőszerek léphettek működésbe." A lökéshullámok terjedéséből és a robbanás helyszínén keletkezett kráterből, valamint az áldozatok sérüléseiből arra lehet következtetni, hogy tüzérségi lőszer robbanhatott fel" - áll a közleményben.

A keddi nem az első halálos baleset volt a Pszkovtól észak-keletre található Sztrugi Krasznije településnél. Az ott lévő gyakorlótéren 2011. április 13-án a 106-os számú Tulai légideszant hadosztály hadgyakorlatán történt robbanásban négyen meghaltak, egy ember megsebesült.

Augusztus 14-én a dél-oroszországi Asztraháni területen lévő Asiluk katonai gyakorlótér megtisztításával foglalkozó két sorkatona halt meg. A tűzszerész egységben szolgáló katonák a fel nem robbant gránátoktól tisztították meg a terepet, de egy ismeretlen robbanószerkezet működésbe lépett, és halálukat okozta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Börtönszerű˝ táborokat épít Bulgária a szíriai menekültek számára

A nacionalisták és a polgári jobbközép párt nyomására zárt típusú táborokat építtet a baloldali bolgár kormány a Szíriából érkező menekültáradat fogadására. Tovább olvasom