Délmagyar logó

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Két év után kerültek saját szüleikhez az összecserélt babák

Bírósági döntésre cserélt gyerekeket két nő Oroszországban, miután a DNS-tesztek kimutatták, hogy az immár kétéves kicsiket összekeverték a kórházi szülőosztályon.
A két nő egyike orosz, a másik csecsen. A hibát az orosz nő, Anna Androszova fedezte fel. A kicsi csuklójára tett azonosító szalagon ugyanis Zarema Tajsumova neve állt. Anna kinyomozta, hol él a csecsen asszony, majd felkereste. Utólag azt mesélte, hogy látta, hogy a másik nő "fia" kékszemű, mire kijelentette, hogy a fiúcska igazából az övé. Zarema azonban visszautasította a gyerekcserét azt állítva, hogy a szem színe nem számít. Anna ezután bement Mcenszk város kórházába, ahol szült, és DNS-tesztet kért, amely kimutatta a hibát, illetve azt, hogy a fiú, aki ő nevel, nem az övé.

Anna először úgy vélte, hogy mégis megtartja a gyereket, mert nem akar harcolni, ezért megpróbálta rávenni a családját, hogy tartsák meg Nyikitát. A család azonban az igazi fiút akarta, ezért megváltoztatta elhatározását. Nem hagyta ugyanis nyugodni a tudat, hogy a saját gyereke másnál van. Bírósághoz fordult, amely végül a cseréről döntött.

A megviselt két nő végül megbékélt egymással. A csecsen asszony Nyikitáról Alira nevezte át immár visszakapott saját fiát, de azt még nem tudni, hogy az orosz Anna milyen nevet választ az eddig a csecsen asszony által Adlannak nevezett gyerekének. Mindkét nő úgy nyilatkozott, hogy továbbra is szeretni fogják az a fiút is, akik két éven át a sajátjukként neveltek.

A kórház közleménye szerint az ápolónőt, aki a hibát elkövette, elbocsátották. A kórház szerint csupán két ápolónő volt 20 újszülöttre, és nagyon fáradtak voltak a túlterheltség miatt, ezért hibázhatott egyikük.

Olvasóink írták

 • 6. persona 2009. április 02. 12:12
  „Lehet Flexi ma egy kicsivel több Hubertust öntött a reggeli kávéjába. Most meg kötexik..:)”
 • 5. trixi11 2009. április 02. 09:47
  „Sandwitch
  Most látom, Te is erre utaltál!”
 • 4. trixi11 2009. április 02. 09:46
  „flexsnake
  Nem azt írta, hogy született hanem szült! A kettő nem egyet jelent! :DDD”
 • 3. Sandwitch 2009. április 02. 08:56
  „Mit mondana erről Freud? ...lehet azt, hogy: ha valaki eleve beszólási szándékkal tér be a fórumra, akkor képes tudat alatt hozzárakni az e és t betűt az olvasás során, és már meg is van az indok, hogy odamondjunk valakinek. :D”
 • 2. flexsnake 2009. április 02. 08:36
  „Zseni vagy ha ilyen korban már tudsz írni :D Mikor én születtem még nővér sem volt. A mamutok rágták el a köldökzsinórt :)”
 • 1. kutyafül 2009. április 01. 20:50
  „Mikor én szültem, (15 hónapja) a klinikán 35 újszülöttre volt két éjszakás nővér hétvégén. Nem rossz arány, igaz?!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

150-nel száguld a falnak Ukrajna

Az országon belüli politikai huzavona ahhoz fog vezetni, hogy az IMF végleg elfordul az ukránoktól,… Tovább olvasom