Délmagyar logó

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Két nagyváradi magyar fiatalt bántalmazták román rendőrök

Román rendőrök megvertek egy nagyváradi magyar férfit és annak szintén magyar nemzetiségű barátnőjét, mert a magyar fiatalok anyanyelvükön gúnyolódtak velük - adta hírül a román Adevarul című napilap.
A bukaresti újság elektronikus kiadásában számolt be a történtekről, és pénteken idézte az újságot a Krónika című kolozsvári napilap. A román újság szerint a rendőrök vasárnap éjszaka igazoltatták az egyik nagyváradi szórakozóhelyből hazafelé tartó fiatalokat, akiknél azonban nem volt személyazonossági igazolvány. A rendőrök megpróbálták feljegyezni a nevüket, de a bántalmazott 28 éves fiatalember beszámolója szerint harmadszori nekifutásra sem tudták helyesen leírni annak ellenére, hogy betűzve diktálta nekik.

A fiatalember maga is elismeri, hogy ittas volt, és vicces megjegyzéseket tett magyar nyelven a rendőrökre, de indokolatlannak tartja az erőszakos fellépésüket, amelynek következtében ő maga öt napig, 27 éves barátnője pedig három napig gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A verekedésben egy csendőr is részt vett, aki szintén orvosi ellátásra szorult. Ő akkor sérült meg, amikor megpróbálta lefogni a nőt, de az beleharapott. A fiatalokat megbírságolták, a nő ellen pedig feljelentést tesznek az ügyészségen hatósági szerv ellen elkövetett sértés miatt. Ugyanakkor a rendőrök ellen is belső vizsgálatot indítottak, hogy kivizsgálják, visszaéltek-e hatáskörükkel - mondta a román lapnak a Bihar megyei rendőrség szóvivője. A fiatalok sem hagyják annyiban a dolgot, jelezték, hogy ügyvédet fogadnak, és beperelik az őket bántalmazó személyeket.

Az elmúlt két évben Nagyváradon összesen 15 feljelentést tettek rendőrök ellen testi sértés miatt - olvasható az Adevarulban.

Olvasóink írták

 • 5. keiner 2010. augusztus 20. 15:53
  „Megnésztem, amit tedte a fiatál nagyváradi úr németbe egy saftos pénzbírsággal vagy egy évig szabadságvesztéssel honorál egy biró. Ajánlom, probáljon nálunk. :-)))”
 • 4. klj_54 2010. augusztus 20. 13:30
  „Tiszteld a rendőrt, aki érted dolgozik!
  Akkor nem fog bántani.
  Egész Európát bejártam, de soha sehol nem voltgondom velük!
  A német rendőrtől fél sok kollégám, én pedig nyugodtan odamentem hozzájuk ha eldugott céget kerestem.”
 • 3. Ahmadinejad 2010. augusztus 20. 12:46
  „És ebben a magyar verésben nincs még diplomáciai megkeresés?, rohadjanak meg akik magyart vertek, ez a kormány meg olyan, hogy nem jellemezném az ilyenekért”
 • 2. ljro 2010. augusztus 20. 12:44
  „"bántalmaztak"”
 • 1. keiner 2010. augusztus 20. 12:44
  „Nos, Egy "hivatalos személy sertést" nálunk másképpen intésztek volna.
  Amúgy, néha tényleg kicsit (mondjuk) magabisztos a magyarok külföldön, mert azt hiszik senki nem érti, peddig de!
  :-)))”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oroszországi tüzek: 3 régióban feloldották a rendkívüli helyzetet

Az erdő- és tőzegtüzek miatt elrendelt rendkívüli helyzetet pénteken elnöki rendelettel feloldották… Tovább olvasom