Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Kétszer verték meg a főszerkesztőt, harmadszorra lőtt

Gumilövedékes fegyverével védekezett az Udvarhelyi Híradó napilap főszerkesztője.
Önvédelmi gumilövedékes fegyverével védekezett szombaton hajnalban egy székelyudvarhelyi szórakozóhelyen történt összetűzésben Szőke László, az Udvarhelyi Híradó helyi napilap főszerkesztője - közölte a Székelyhon portál.

Az összetűzésben négyen megsérültek, két embert a kórház sebészeti osztályára utaltak. Gheorghe Filip, a Hargita megyei rendőrkapitányság szóvivője a portálnak elmondta, a hajnalban történt incidens egy régebbi nézeteltérésre vezethető vissza. Hozzátette, a helyszínre riasztott bevetési egység megállapítása szerint egy székelyudvarhelyi férfi rátámadt, majd ököllel többször megütötte Szőke Lászlót, aki a földre kerülve elővette engedéllyel tartott gumilövedékes fegyverét és több lövést is leadott támadójára.

A lövésektől a támadó és társa, illetve egy a közelben tartózkodó fiatal is megsérült. Ellátásra mindannyiukat kórházba szállították. A támadót és a véletlenül eltalált fiatalt a sebészeti osztályra utalták be, Szőke László és a támadó társa elhagyhatták a kórházat. "Az összetűzésben használt fegyvert lefoglalták, az ügyben rendbontás, bántalmazás és engedéllyel tartott lőfegyver jogtalan használata miatt indítanak eljárást" - idézte a Székelyhon portál a szóvivőt.

Szőke László a Székelyhonnak elmondta, kétszer verték meg szombat hajnalban a szórakozóhelyen. Az első után a támadó távozott, majd később visszatérve újból bántalmazta. A főszerkesztő elmondása szerint többször kérte a lokál vendégeit, hogy hívjanak rendőrt, de ezt senki nem tette meg, és senki sem próbált a segítségére sietni. A fegyvert akkor rántotta elő, amikor a második verés során bekerült az asztal alá. A lövések leadása után rögtön hívták a hatóságokat.

Szőke László az elmúlt években többször írt tényfeltáró cikkeket a székelyudvarhelyi alvilágról, amiért többször megfenyegették, és meg is támadták. 2014 májusában szintén a gumilövedékes fegyverével védekezett, amikor székelyudvarhelyi lakhelye előtt hárman támadtak rá.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megbénult az Egyesült Államok keleti partvidéke a vihartól

Megbénult az Egyesült Államok keleti partvidéke a vihartól
Megbénította a vihar az Egyesült Államok keleti partvidékét szombaton. Tovább olvasom