Délmagyar logó

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 21°C | 34°C Még több cikk.

Kiadták a videót, ahogy agyonlövik a 12 éves fiút

A clevelandi rendőrség nyilvánosságra hozta azt a videót, amin látszik, ahogy a rendőrök agyonlövik a 12 éves Tamir Rice-t.
A clevelandi rendőrség tagja, Timothy Loehman lőtte le a 12 éves Tamir Rice-t szombaton, miután igazi fegyvernek nézte a kisfú kezében lévő játékfegyvert.

A fiút még szombat este lőtték meg, kórházba szállították, de belehalt sérüléseibe. A videón látszik, hogy pár pillanattal azután, hogy megérkezett a rendőrautó. A felvételen nincsen hang, de a rendőrségi jelentés szerint háromszor felszólították a fiút, hogy mutassa meg a kezeit, nem tette, lelőtték - írja a Time.

Rice-nál nem igazi fegyver volt, hanem egy airsoft fegyver, amin viszont nem volt rajta egy narancssárga jelzés, hogy látható legyen, hogy nem igazi fegyverről van szó. A bejelentő miután hívta a 911-et, jelezte, hogy valószínűleg nem igazi fegyverekkel céloz az emberekre a fiú, viszont nagyon félelmetesnek találta.


A rendőrpáros egyik tagja frissen került a clevelandi kapitányságra, egy kisebb városból, míg a másik rendőr már veteránnak számít.

A clevelandi rendőrség vizsgálja az ügyet, és 90 napon belül nyilvánosságra hozza az eredményeket.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kim Dzsong Un húga feljebb lépett a ranglétrán

A 27 éves nő első osztályvezető-helyettes a Koreai Munkapárt központi bizottságában. Hogy melyik… Tovább olvasom