Délmagyar logó

2017. 03. 31. péntek - Árpád 5°C | 17°C Még több cikk.

Kiebrudalnák Görögországot az euroövezetből

A német kormánykoalíciót alkotó három párt egyike, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) első titkára vasárnap úgy vélekedett, hogy Görögország jobban járna az euróövezet elhagyásával, amennyiben nem lenne képes visszanyerni pénzügyi egyensúlyát.
Alexander Dobrindt a Deutschlandfunk rádióállomásnak adott interjúban kijelentette, hogy Görögország könnyebben talpra tudna állni, ha elhagyná az euróövezetet. "Úgy gondolom, megoldást jelentene Görögország gazdasági stabilitásának helyreállítására, ha ezt az euróövezeten kívül tehetné meg" - idézi a Reuters hírügynökség a vasárnap adásba kerülő interjú írásos kivonatát. A Német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke, Angela Merkel kancellár, és Wolfgang Schäuble pénzügyminiszter egyaránt ellenzi Görögország euróövezeti kilépését, csakúgy, mint a kormánykoalíció harmadik tagja, a Szabad Demokrata Párt (FDP) is.

Horst Seehofer, az CSU elnöke, bajor tartományi miniszterelnök nem tartja kizártnak Görögország kilépését az euróövezetből, ami szerinte a német közvéleményben is egyre nagyobb támogatást élvez. Alexander Dobrindt azonban még Seehofernél is tovább ment a Deutschlandfunk rádióállomásnak adott interjúban, mondván, hogy már maguk a görögök is hamarosan rá fognak ébredni arra, hogy az euróövezeten kívül sokkal hamarabb helyre tudnák állítani országuk pénzügyi stabilitását.

"Feltehetően már maguk a görögök is sejtik, hogy sokkal könnyebben végre tudnák hajtani a gazdaság szerkezeti átalakítását az euróövezeten kívül, mint azon belül" - mondta Dobrindt az interjúban. "Ezért is hangoztatjuk, hogy lehetővé kell tenni az euróövezet elhagyását" - tette hozzá.

Olvasóink írták

  • 2. macska125 2011. október 02. 22:37
    „PEDIG EZ IGY VAN, ha lenne eszük ezt csinálnák maguktól is!!
    Meg persze ha engedik.”
  • 1. Ferrer 2011. október 02. 19:52
    „Hát ez ciki.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oroszországban a lakosság 13,8 százaléka él a létminimum alatt

Oroszországban 19,5 millió ember, vagyis a lakosság 13,8 százaléka él a létminimum alatt a… Tovább olvasom